Vialand'ın Önüne Ne Yapılıyor?

Haliç Dolgu Alanında Ne Yapılıyor?

 

Haliç'in temizlenmesi sürecinde, Haliç'deki pisliğin aktarıldığı alanda Vialand açık otoparkı yapıldı.  Bugünlerde ise otopark yıkılarak, aynı alanda bir inşaat çalışması yapıldığı görülüyor.

 

İnşaat ile ilgili olarak Vialand ve İBB Yönetimine şunları sorduk:

Viland AVM önünde bulunan açık otopark alanında yapılan inşaat nedir?

Buraya ne yapılmaktadır?
İnşaat ile ilgili herhangi bir izin ve ruhsat alınmış mıdır?
Alındı ise hangi kurumdan ve ruhsatla ilgili bilgiler nelerdir?

 

Vialand Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürlüğü'nden gelen cevap şöyle oldu:

"Vialand olarak, yeni sezon için ziyaretçilerimizin taleplerine yönelik açık otopark alanımızda yenileme ve düzenleme çalışmaları yapmaktayız. Açık otoparkımızdaki düzenlemelerin yanı sıra, Tema Parkımız içerisinde de peyzaj ve açık alanların iyileştirilmesi ve bazı ünitemizle ile ilgili planladığımız yer değişikliklerinin yapılması için çalışmalarımız sürmektedir. Projemiz kapsamında, açık otopark alanından Tema Park alanına yeni bir giriş ve gişe bölgesi yapılacak olup, ziyaretçilerimizin parkımıza daha hızlı ve konforlu giriş yapmaları sağlanacaktır.

Bu çalışmalarla ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediye’sine bilgi verilerek başvuru yapılmış olup, Türkiye’nin en büyük Tema Parkı, Alışveriş kompleksi ve Eğlence merkezi olan ve İstanbul’da merkezi konumu ile yılda 23 milyon ziyaretçi çeken Vialand olarak hedefimiz, misafirlerimize sunacağımız sürekli yeniliklerle deneyimlerini daha eşsiz hale getirmektir. Gerek Vialand Tema Park içerisinde gerekse açık otopark ve ortak dış alanlarda gerçekleştirmekte olduğumuz çalışmalar ile, Nisan ayındaki yeni sezon açılışımızda yeni sürprizlerle misafirlerimizin karşısına çıkmayı planlamaktayız."

 

Vialand'ın 'İBB başvuru yapılmış demesine’ karşın, İBB yetkililerinin verdiği cevap şöyle oldu:

İlgi : 21.01.2018 15:15:16 Tarih ve 1-6323237780 Nolu Başvurunuz

4982 sayılı Bilgi edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapmış olduğunuz ekteki başvurunuz, söz konusu Kanunun Uygulama Yönetmeliği 17. maddesi gereği ilgisi nedeniyle Eyüp Belediyesine yönlendirilmiştir."

 

İBB'nin konuya tam vakıf olmadığı anlaşılan cevapta, Eyüp Belediyesi'nin nasıl bir cevap vereceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.