Yamak: Söz Konusu İyilikse Engel Tanımayız

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı kararla 'Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık, tüm dünyada engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlamak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi'de bu anlamlı günde engellilere yönelik etkinlik düzenledi. Engelsiz kulüp üyeleri ile birlikte Sevgi İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek  öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

 

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, 3 Aralık Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bugün dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli kardeşimiz bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımıza gösterilen anlayış ve hoşgörü, daha medeni ve sosyal bir toplum kimliği kazanma açısından önemlidir.

 

Engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda devletimizin imkan ve kaynaklarının yanı sıra; Kızılay Genel Merkezimiz ve şube olarak bizde her daim onların destekçisi olduk. Söz konusu iyilikse engel tanımayız.

 

Kızılay olarak iyilik anlamında her zaman milletimizin yanında olduk. Sosyal yardımlarımızı sağlarken engellilerimizi her zaman göz önünde bulundurduk. Hatta Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi olarak geçtiğimiz yıl ilk Engelsiz Kulüp birimimizi kurduk.  Bugün yine Engelsiz Kulüp üyelerimiz ile birlikte, ilçemizde bulunan Sevgi İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek  öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim ettik.

 

Bu etkinlikleri yapmamızda bize her türlü desteği sağlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA’ya teşekkür ederiz." Dedi.