Yazılım ve Kodlama Eğitimlerine Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, geleceğin mucitlerini, yazılımcılarını ve bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla bu yıl da çocukları yazılım ve kodlama eğitimleriyle buluşturuyor. İlçedeki 10 bilgi evinin tamamında gerçekleştirilecek eğitimlere yeni dönem kayıtları başladı. 10-14 yaş arası çocuklar son kayıt tarihi olan 13 Eylül Cuma gününde kadar eğitimlere başvurabilecek.

 

ÖĞRENCİLER ÜRETTİKLERİ ROBOTU, KENDİ YAZDIKLARI YAZILIMLA HAREKET ETTİRİYOR

ROBOGOP Projesi kapsamında öğrencilere robotik kodlama, 3D tasarım ve yazılım alanında eğitimler veriliyor. Öğrenciler, bilgisayar laboratuvarlarında eğitmenin anlattığı konuları bilgisayar eşliğinde tekrar ederek öğreniyor. Toplam 15 hafta süren ve her öğrencinin 30 saat kurs aldığı eğitimler, 7 kurdan oluşuyor. Eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere, Yazılım Kodlama Eğitim Sertifikası veriliyor. Eğitimlerin ardından tüm öğrenciler kendi ürettikleri robotu, yine kendi yazdıkları yazılımla hareket ettirebilecek seviyeye gelebiliyor. Kurlarda verilen eğitimler ise şu şekilde: 1. Kur: Code.Org + Wedo, 2. Kur: Scratch + 3D Tasarım, 3. Kur: Lego Mindstorm, 4. Kur: Arduino I, 5. Kur: Arduino II, 6. Kur: Robotik Uygulama I, 7. Kur: Robotik Uygulama II.

 

1.200 ÖĞRENCİ YAZILIM VE KODLAMA EĞİTİMİ ALDI

Yazılım ve kodlama eğitimleriyle çocukların analitik düşünme, problem çözme ve tasarım becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanıyor. Çocukların teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten bir nesil olarak yetişmesi hedefleniyor. Yerli ve milli teknolojinin temelini oluşturmayı amaçlayan eğitimlerin ardından öğrenciler, teknoloji alanında özgün projelerini hazırlıyor. Projenin başladığı 2017 yılından bu yana 1.200 öğrenci Gaziosmanpaşa Belediyesi bilgi evlerinde yazılım ve kodlama eğitimi aldı.