Yemen acil yardım bekliyor!

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede  insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor.

 

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YEMEN yazarak yardım edebiliyor.

 

Yardım programının lansmanı Gaziosmanpaşa Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı himayelerinde, Gaziosmanpaşa Belediyesi, İHH Gaziosmanpaşa Temsilciği, Eğitim Bir-Sen Gaziosmanpaşa Şubesi, Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gimder tarafından organize edilen yemen yardım bekliyor lansmanı yapıldı.

 

Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mehmet Usta, Şube Müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.