Yenidoğan Mahallesi'nde Milleti Dinledik.

Gophaber her yerde, milletin içinde, milleti dinlemeye devam ediyor...

 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm sürecinin yaşandığı Yenidoğan Mahallesi'nde yaşanan şikayetler üzerine, yerinde araştırma ve incelemelerde bulunduk. Mahalle halkını ile yıkılan ve metruk binaları dolaştık, onları dinledik.

 

Mahalle ziyaretimizde eski muhtar Mehmet Ali Sızan bizlere eşlik etti. Özellikle Kırbaş Sokak ve çevresinde yaşanan olumsuzlukları dinledik. Burada kentsel dönüşüm dolayısı ile anlaşılan bazı binalar yıkılmış. Bazı binalar ise anlaşma olmasa bile terk edilmiş durumda!

 

Mahallede yaşanan sıkıntılardan dolayı başka yerde kiraya çıkan bir komşularının evini gösteren mahalle sakinleri; "Bu komşumuz yaşanan olaylardan dolayı burada yaşayamaz hale geldi. Başka bir yerde kiraya çıktı. Evinde tüpünü, ocağını ve bazı eşyalarını bıraktı. Evden gidince ertesi gün eve girip eşyaları çaldılar, evi talan ettiler. Pencere korkulup demirlerini ve evin demir kapısını söküp götürdüler. Bahçe duvarına varana bir kadar yıktılar." Dediler.

 

Mahalle sakinleri burada zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Sokaklarımızda köpeklerden geçemiyoruz. Bazen pitbul cinsi köpekler sokaklarımızda dolaşıyor. Çocuklarımız okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyor.  Ayrıca geceleri sokaklarımızda bazı gruplar dolaşıyor, silah atıyor. Eşimiz, çocuğumuz akşam hava kararınca mahalleye eve gelmeye korkuyor. Sokaklarda ateş yakanlar, ne içtikleri belli olmayan insanlarla doluyor. Geçtiğimiz gün bir binada altta insanlar evlerinde iken, üst çatı arasına giren bazı şahıslar binayı yaktılar. Gece silahlar atılıyor, evlerin camları delik deşik. Mahallede can güvenliğimizde tehlikede.

 

Boşatılan evler bir gün içinde talan ediliyor. Kapılar, pencereler, demirler sökülüyor. Başka yere taşınan ve içinde bazı eşyaları bulunan evlere bile girip, talan ediliyor. Komşuya misafirliğe gittiğinizde, bahçenin demir kapısının bile sökülüp götürüldüğü görüyorsunuz.

Bu mağduriyetlerimizin yetkililerce görülmesi ve gereken önlemlerin artırılmasını istiyoruz." Şeklinde konuştular.

Yolun ortasında ateş yakıyorlar!

Sabaha kadar sokak ortasında bir şeyler yiyip içiyorlar!