Yerli ve Milli Yazılımın Temelleri Gaziosmanpaşa'da Atılıyor

Türkiye’nin bilişim alanında etkinliğinin arttırılması ve teknoloji üretiminde lider ülke olabilmesini amaçlayan ROBOGOP Projesi hızla devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrencilere ROBOGOP Projesi kapsamında yazılım, kodlama ve 3D printer eğitimi vererek geleceğin mucitlerini yetiştiriyor.

 

Çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan ROBOGOP Projesi’nde; ilçedeki Bilgi Evleri’nde eğitim gören 7-15 yaş arası yaklaşık 2 bin çocuğa yazılım, kodlama, tasarım ve 3D printer kullanabilme gibi alanlarda uygulamalı eğitim veriliyor.

 

ROBOGOP PROJESİ İLE ÇOCUKLARIN ZİHİN DÜNYASI ŞEKİLLENİYOR

ROBOGOP eğitimlerinde 4. kura yükselen Gaziosmanpaşalı öğrenciler artık bir robot programlayabiliyor ve programladığı robotu hareket ettirebiliyor. Ortaokul öğrencilerinin geliştirdiği ve ROBOGOP ismini verdiği robot, sesli komut sistemiyle çalışıyor. Ayrıca ROBOGOP eğitimi ile çocuklar oyun kodlayıp 2 ve 3 boyutlu tasarım da yapabiliyor.

 

TEKNOLOJİ ALANINDA MİLLİ PROJELER ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, ülkemizin geleceğin dünyasında söz sahibi ülke olabilmesi için özgün projeler geliştiriyor. Öğrenciler, teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüştürmeyi hedefleyen Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e de sağlık alanında geliştirdiği 2 farklı projeyle katılmıştı. Öğrencilerin, işitme engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve onları tehlikelerden korumak için tasarladıkları “Duyarlı Titreşim Projesi” ile görme engellilerin erişim sorununa yönelik geliştirdikleri “Sinyalli Gözler Projesi” TEKNOFEST’te büyük ilgi görmüştü.

avcılar escort