Yıldıztabya'da Mahalle Halkı Aşure Dağıttı.

Her kesimi kapsayan etkinlikte mahallenin 42 yıllık esnafı Hasan Oruçoğlu gönüllü olarak aşurenin pişirmesini üstlenirken, 7 yaşındaki minik Berra Aktaş ise kumbarasında topladığı paralar ile etkinliğe katkı sunmak istedi.

YILDIZTABYA’DAN  RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Dayanışma ve birliğin sembolü olan Muharrem Ayı Yıldıztabya’da tüm bereketiyle yaşanıyor. 55 sokakta mobil araçlarla  gerçekleşen etkinlikte çocukların gözlerindeki mutluluk ve sevinç ise dikkatlerden kaçmadı.

24 bin 633 nüfusa sahip olan mahallede önce sosyal medya üzerinden iletişim kuruldu ve hızlıca imeci usulü hazırlıklar başladı.

Grubun yöneticilerinden Serkan ARAZ “ Mahallemizde Aşurenin dayanışma ruhunu canlandırdığını dile getirerek,  Hoşgörü ayı olan muharrem ayında imeci usulü el birliği ile  aşure dağıttık. Mahalle  sakinlerimiz çok yoğun ilgi gösterdi. Dayanışma ve paylaşma ruhunun ön plana çıktığı muharrem ayının barış ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Etkinliğe  destek veren 7’den 70’e gönüllülerimize, esnaflarımıza, mahalle sakinlerine çok  teşekkür ediyorum. “dedi.

35 yıldır Yıldıztabya’da ikametgah eden ve  mahallede etkinlik fikrini ilk kez ortaya Aydın DALMAN ise  “ Sosyal medyada düşüncemi paylaştıktan sonra mahalle  sakinleri  tarafından çok sayıda olumlu tepkiler alıp,  hızlıca bu etkinliğin gerçekleştiğini görmek mutluluk  verici.  Bu dönemde dayanışma ve paylaşma duygusuna her şeyden çok  ihtiyacımız vardı.  ” dedi.