Zahir Kafe'de “Farkındalık gününe” özel kutlama

Etkinliğe Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, eşi Tülay Aydın, Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başer, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Yücel Yıldızhan, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Milli futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, oyuncu Sinem Öztürk ve Ayla filminin yapımcısı olan eşi Mustafa Uslu ile ünlü şarkıcı Tarık Mengüç katıldı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL PASTALAR YAPTILAR

Kutlamalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlarla başladı. Mehteran takımının marşlarına eşlik eden down sendromlu çocuklar gönüllerince eğlendi.

Mehteran konserinin ardından Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, eşi Tülay Aydın ve konuklarıyla birlikte önlüklerini giyerek özel çocuklarla birlikte pasta yaptılar.

Renkli karelerin oluştuğu etkinlikte Mart ayı doğumlu özel çocuklar için doğum günü pastası kesildi. Çocuklara doğum günü hediyesi olarak ise saat hediye edildi.

“ENGELLİLERİMİZ VE YAKINLARININ MUTLULUĞUNU GÖRMEK İNANILMAZ BİR DUYGU”

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada küçük mutluluklarla dünyaya değer katmaya çalıştıklarını belirten Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti;

“Biz her zaman şunu söyledik. Bir insanın yüzündeki gülümseme her şeye bedel. Sizler görüyorsunuz. Engellilerimiz ve yakınlarının mutluluğunu görmek inanılmaz bir duygu.

Küçük mutluluklarla dünyamıza değer katmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle günümüzü kutluyorum”

Milli futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Eyüpsultan'ın özel çocuklarının kendilerine gösterdiği yoğun ilgiden son derece mutlu olduruklarını belirtti.

Emre Belözoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Böylesine güzel anlamlı bir günde çorbada tuzumuz olsun istedik. Sayın Başkanımızın bu konuya gösterdiği hassasiyet bizi çok etkiledi. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum.

Onlarla beraber zaman geçirmek benim için çok keyifli bir durum. Onların yanında olduğumuzu, her zaman yanlarında olmamız gerektiğini hatırlamamız adına buradayız”

Eyüpsultan Belediyesinin güzel bir işe imza attığını söyleyen Arda Turan ise şunları söyledi;

“Kardeşlerimizi mutlu etmek çok önemli. Onlara hayatlarında yardımcı olmak çok önemli. Eyüpsultan Belediye başkanımıza ve buradaki herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Çok güzel bir işe imza atıyorlar. Bu işin ucundan tutmak bile bizi mutlu ediyor. Onları mutlu etmeye çalıştık, umarım mutlu olmuşlardır”

Etkinlik boşunca Emre Belözoğlu ve Arda Turan özel çocuklarla tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirdiler, kurulan minyatür kalede ise çocuklarla bir süre futbol oynadılar.

Bu arada etkinlik sırasında, Zahir Kafe Atölyesinde kurulan “Duyu Bütünleme Odası”nın da açılışı yapıldı.

Bu merkezde 0 – 16 yaş arası engelli bireylere gelişimleri konusunda çalışmalar yapılacak.