Zekeriya Eroğlu: Sadece bir tane kamulaştırma yaptık.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu ve Basın Müdürü Serdar Kızıldağ medya mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldiler.

 

Gazetecilerle ilgili düşüncelerini söyleyen Eroğlu, “Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirme adına görev yapıyor. Kamu adına görev yapan gazetecileri kutluyorum. Gazeteciler Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur. Gazetecileri bizim değerlendirmemizden ziyade, toplumun değerlendirmesi daha doğru olur. Kim doğru yapıyor, kim yanlış yapıyor görülüyor. Toplumumuz eski toplum değil artık her şeyi değerlendirebiliyor. Ve yanlış yapanları zamanla bir kenara atabiliyor.” Şeklinde konuştu.

 

İlçede yaşanan kentsel dönüşüme ilgili konuşan Eroğlu, “Her kamu kurumu gibi belediyemizin de kanunla belirlenmiş çerçevelerde kamulaştırma hakkı var. Kamulaştırma hakkı yeni değil, çok eskiden itibaren kanunlarımızda var olan bir hak. Bu hakta diğer vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına kullanılabilir.

 

Bir dönüşüm alanımızda 400 hak sahibi vardı. 399 tanesi ile anlaştık. Başkanımızın  Sayın Hasan Tahsin Usta'nın talimatı sonrası kalan bir kişiyle de uzlaşı ile çözüm bulmak için aylarca görüştük. Fakat bir sonuca varamadık. Öte yandan konutlarını bekleyen 399 vatandaşımız, bir kişi için beklemek durumunda kaldı. Ve bir an önce konutlarını istediklerini, mağdur edildiklerini ifade ettiler.  Bizde 399 kişinin mağduriyetinin devam etmemesi için mecburen kalan bir kişi konusunda kamulaştırma yapmak durumunda kaldık.

Yani sadece bir tane kamulaştırma yapıldı. O da diğer vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ortadan kalkması için.” Şeklinde konuştu.

 

Başkan Yardımcısı  Zekeriya Eroğlu son olarak, “Üç buçuk yılda beş seçim geçirdik. Medya mensupları ile yoğun seçim dönemleri dolayısı ile topluca bir araya gelemedik. Fakat bireysel olarak görüştük. Arayan veya soru soran medya mensuplarına da cevap verdik. Bundan sonra medya mensubu arkadaşlarla belli bir periyotta sohbet toplantıları yapmak isteriz.”  Dedi.