Gaziosmanpaşa Meclis Üyeleri Analizi

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi 2009-2014 dönemi meclis üyeleri analizi...

 

Amrullah Alevcan - 1971 Siirt doğumlu. Meclisin sessiz derinlerinden... Sessizliği kalabilir ama derinliği biraz kayboldu gibi...

 

Ahmet Selamet -  1949 Erzurum doğumlu. İBB'de başkan vekili. Gaziosmanpaşa meclisinde pek görülmedi. Yeni dönemde isterse bir yerde olur. Ama Gaziosmanpaşa olmasa iyi olur.

 

Arif Parlakkılıç - 1970 Giresun doğumlu. İki dönem belediye başkan yardımcılığı yaptı. Mevzu Giresunlu ve donanımlı biri aranıyorsa listelerde olabilir.

 

Ali Çağış - 1977 Adana doğumlu. Pek fazla tanınan biri değil. Bizde tanışmadık. Sosyal olarak cemiyette görülmedi.

 

Ayşe Durmaz - 1963 doğumlu. Mecliste ve Kent Konseyi'nde görev verildiğinde yaptı. 

 

Derya Yanık - 1972 Adana Kadirli doğumlu. Meclisin ilk zamanlarında grup sözcüsü idi. Bir ara ne olduysa, Gaziosmanpaşa'da her şeyden elini-ayağını çekti. Mümkünse oturduğu yerden meclis üyesi yapılmalı.

 

Erol Ünlü – 1964 Çankırı doğumlu. Meclise Cihangir Boz’un istifasından sonra girdi. Karar parti kurullarının.

 

Eyüp Tuncer – 1980 İstanbul doğumlu. Meclisin genç sessizlerinden. Önümüzdeki dönem  başka bir genç sessize yerini bırakabilir.

 

Fatih Aydemir – 1973 İstanbul doğumlu. Kastamonulu. Kastamanonulu belediye başkanı Erhan Erol gidince, Kastamonu temsili büyük oranda düşüyor. Kalabilir.

 

Hürriyet Kandemir – 1960 Karabük doğumlu. Meclisi derinden takip eden isim. Yeni dönemde değişim yaşayabilir.

 

İsmail Şatıroğlu – 1959 İstanbul doğumlu. Trabzonlu. Dezavantajı, Belediye başkan adayının da Tarbzonlu olması, başka Trabzonluların da ortaya çıkması olacaktır.

 

Kudüret Kayran – 1957 Kastamonu doğumlu. Pek fazla tandığımız isim değil. Yeni dönemde zor.

 

Mahmut Yeter – 1970 Gümüşhane doğumlu. Soylu bir geçmişi olan Yeter’in yeni dönemde olup olmaması güçler dengesine bağlı.

 

Mergül Kotil – 1954 İstanbul doğumlu. Meclis toplantılarını kaçırmayan isimlerden. Ama yeni dönem için başka denizlere yelken açması gerekebilir.

 

Murat Yılmazer – 1963 İstanbul doğumlu. Uzun dönemdir meclis üyesi. Belediyenin spor kulübü ile ilgileniyor. Ortada… Yerine görev yapacak isim bulunursa…

 

Mustafa Sultan Türk – 1970 İstanbul doğumlu. Rizeli. Meclisin sessiz isimlerinden. Yeni dönemde takdir parti kurullarında…

 

Oktay Birinci – 1974 Trabzon doğumlu. Mecliste değil ama grupta ve dışarıda daha aktif, yetenekli. Yeni dönem listede. Muhtemel imardan sorumlu görevde…

 

Özdemir İçin – 1959 Diyarbakır doğumlu. Mecliste pek sessiz. Yeni dönemde Gaziosmanpaşa’nın içinden birden çok doğulu, Diyarbakırlı listede yer bulmalı.

 

Recep Temtek – Belediyenin internet sayfasında künyesi boş. Yeni dönemde güçler dengesi ile durur veya gider.

 

Refik Yazgan – 1956 Kastamonu doğumlu. Geçtiğimiz dönemde çok rahat olduğu söylenemez. Direklerden döndü. Yeni dönemde başka hoca bulunursa, kendisine teşekkür edilebilir.

 

Selim Bilmen – 1979 İstanbul doğumlu. Giresunlu. Son dönemde Ak Parti grup sözcülüğü yaptı. Yeni dönemde mecliste. Maliye işlerinden sorumlu olma ihtimali var.

 

Selim Köroğlu – 1963 Rize doğumlu. Son yıllarda istifası partide ve cebinde dolaştı. Talebi de yok galiba…

 

Sezai Aslan – 1977 İstanbul doğumlu. Mecliste mühendis fazlalığı oluşma ihtimali üzerine yeni dönemde dinlendirilebilir.

 

Suat Alkan – 1967 İstanbul doğumlu. Belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Yeni dönemdeki görevler için, daha önceki referansları halen daha görevde.

 

Süleyman Sedat Yapar – 1964 İstanbul doğumlu. Dönemi sessiz geçirdi. Yeni dönem ihtimal zayıf.

 

Tuncay Topçu – 1980 İstanbul doğumlu. Gençlik kontenjanından girdi. Yerine yeni gençler gelebilir.

 

Yılmaz Özkan - 1972 doğumlu, Rizeli. İki dönem Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde maliye bakanlığı yaptı. Erhan Erol ile geldi, onunla gidebilir. Belediye internet sayfasında fotoğrafı olmayan tek meclis üyesi.

 

Zeki Kemal – 1962 Giresun doğumlu. Mecliste ve encümende görev verildiğinde yaptı. Ama yerini yeni Giresunlulara bırakabilir.

 

Akif Altın – 1969 Yenipazar (Boşnak) doğumlu. CHP'nin derin isimlerinden. Her an her yerden çıkabilir.

 

Ferhat Epözdemir – 1974 Siirt doğumlu. Meclis dönemini ve başkan aday adaylığını hareketli geçiridi. Kentsel dönüşümle ilgili büyük mücadele verdi. Parti kurulları hakkında bir karar verecektir.

 

Gökhan Kurtuluş – 1961 İstanbul doğumlu. Meclisin ilk yıllarında aktifti. Sonra kendini geri çekti, uzun süre meclis devamsızlığı var. Kafasında meclisi kendisi bitirmiş gibi.

 

Hasan Temel – 1956 Balıkesir doğumlu. Mecliste ve sahada parti görev verdiği zaman yerine getirdi. Görev ver çalışsın. Yeni dönem de dengeler belirler.

 

Hülya Alikan – 1959 İstanbul doğumlu. Meclisin sessiz üyelerinden. Yeni dönemde zor.

 

Mehmet Polat - 1956 Sivas doğumlu. Mecliste siyasal olarak nokta atışı yapar. Yeni dönemde İstanbul'da istediği yerden listeye girme ihtimali en yüksek isim.

 

Mehmet Yüceer – 1958 Tokat doğumlu. Mecliste imar ve şehircilik konularında çalışmaları oldu. Başkan adayı oldu. Donanımlı isim hakkındaki karar parti üst kurullarının olsa gerek, talebi yok.

 

Murat Haşhaş – 1969 İstanbul doğumlu. Mecliste zaman zaman çıkışları oldu. Genelde sessiz bir dönem geçirdi. Ama partisi kendisini değerlendirmek isteyecektir.

 

Neriman Karsavuran – 1956 Sivas doğumlu. Meclisin ilk yıllarında daha aktifti. Mali konularla ilgili çalışmaları oldu.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA