CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat gündemi değerlendirdi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Alternatif Çelenk sunma programı düzenlendi.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program sonrası CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet POLAT yaptığı açıklamada "TBMM'nin Kuruluşunun 94.Yılı dolayısıyla Alternatif Çelenk Sunum Programımızı gerçekleştirdik. Ne acıdır ki böylesi önemli bayramlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde kutlayamıyoruz çünkü, mevcut İktidar tarafından Cumhuriyetimizin temel değerleri ve kazanımları olan bayramlarımız günden güne unutturulmak isteniyor. Mevcut AKP İktidarı hedeflerini gerçekleştirmek için Ülkeyi dönüşü olmayan bir yöne doğru sürüklemekte. Nedir bu hedefler.? Başkanlık Sistemini getirmek ve Ülkeyi Eyalet Sistemiyle bölerek parçalamak. Hedeflerine ulaşabilmek için de gerekli zemini hazırlamak için her türlü engellemeleri, yasaklamaları yani kısacası her türlü baskıyı uygulamaktalar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü engellemelere rağmen yılmadan ve boyun eğmeden Ülkenin birliğine, bütünlüğüne ve Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacağız. Doğrudur ki seçimlerde beklediğimiz sonucu alamadık ama bu sonuç bizi yıldırmayacak. Önümüzde ciddi bir seçim var. Cumhurbaşkanlık seçimi. Halk kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim'de bir Adayımız olacak. Şimdi yapacağımız Örgüt olarak daha fazla kenetlenerek Cumhurbaşkanlık Seçiminde en doğru ismin seçilmesini sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımıza İktidarın yanlışlarını daha iyi anlatmaya çalışacağız. Bu nokta’da Ülkenin gidişatından endişe duyan tüm vatandaşlarımıza yani hepimize görev düşüyor. Bizler bu sorumluluğumuz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimse endişeye kapılmasın, bir yılgınlık yaşamasın” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Polat kongre süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ise "CHP kurumsal bir partidir. Tüzük ve üst kurulları vardır. Biz kendi kendimize bir şey yapamayız. Kongre ile ilgili olarakta parti üst kurullarımız bir karar alır uygulamaya başlarsa bizde burada uygulayıcı oluruz. Kendi kendimize kongre kararı almak gibi parti disiplinine uymayan hareket içersinde olmayız. Mehmet Özkan arkadaşımızda bize verdiği istifa dilekçesinde sadece istifasının kabulünü istemektedir. Özkan'ın istifası basına farklı yansımış veya yansılmış. İstifa dilekçesinde kongre ile ilgili bir ibare yoktur. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Enerjimizi buraya harcamalıyız. Partinin bugün alacağı kongre kararı bu süreci sıkıntıya uğratacaktır. İki ay kongre ile uğraşacaksın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir çalışma yapamayacaksın. Bu doğru olmaz. Arkadaşların bu noktaya odaklanması gerekmektedir. Parti üst kurullarımız kongre ile ilgili karar ve tarihi verecek ve bizlerde uyacağız." Şeklinde konuştu.