Kuzgunlular Kongrede Buluştu

Kuzgun Köyü Derneğinin 10. Genel Kurul toplantısı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, TİRDEF Başkanı Haldun Domaç ve Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Halil Hayta ve davetlilerin katılımıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

Pazar günü yapılan kongrede Mustafa Ramazan başkanlığı Ayhan İnal’a devretti. Derneğin eski ve yani başkanlarının da katıldığı kongrede divan başkanlığını Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı İcra Kurulu İbrahim Balcıoğlu yaptı.

Toplantı dernek başkanı Mustafa Ramazan’ın konuşmasıyla başladı. Ramazan konuşmasında yönetim olarak çalışmalarını özetledi ve “30 bin liraya yakın bir aidat toplayarak bunu yerli yerince kullanmaya çalıştık. Üyelerimizin bu üç yıllık sürede şahsıma ve yönetimime gösterdiği ilgiden memnunum. Gönül rahatlığı içinde görevimi Ayhan İnal kardeşime devredeceğim. Ancak daha yapılacak çok işimiz var. Bunun yolu da üyelerin aidatları tam ve zamanında ödemesinden geçer. Ben hepinize bugüne kadar gösterdiğiniz ilgi ve buraya kadar gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Divan Kurulu başkanlığına seçilen İbrahim Balcıoğlu de teveccühleri için genel kurula teşekkür ettikten sonra “bugün burada yeterince hemşerimi görememekten dolayı üzgünüm. Mutluluklar çoğalınca artar,  üzüntüler ise azalır. Bugün bizim düğün günümüz buranın hınca hınç dolmasını isterdim. Mustafa kardeşime yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Gerçekten dolu dolu bir üç yıl geçirdi. İnşallah seçilecek kardeşlerimiz kendisini aratmaz” dedi.

TİRDEF Başkanı Haldun Domaç ise “yapılan faaliyetlerin küçümsenmemesi gerekir. STK’lar harcadıkları paralarla değil yaptıkları işlerle görünür ve bilinirler, biz Kuzgun Derneğinin neler yaptığını en az sizler kadar biliyor ve takip ediyoruz dedi. Domaç devamla  “Kuzgun Derneği federasyonumuzun kurucusu 5 dernekten biridir. Bugün 18 dernek federasyonumuzun üyesidir; çok şükür ki hiç birisi tabela derneği değildir. Çok önemli organizasyonlara imza atıyoruz. İlçemize ve bölgemize yapılan her şeye taraf olmaya çalışıyoruz. Çöp için taraf olduk, liman için taraf olduk, demiryolu için tarafız. Bu yıl kültür ve sanat günlerinin beşincisini Esenler’de yapacağız. Bu etkinlikte çeşitli anma, müzik dinletisi ve ilçemizin ekonomisini oluşturan konularda konferanslar düzenleyeceğiz. Hepinizi önce Feshane’ye hem de Esenler’e davet ediyorum” dedi.

Yeni yönetimin seçimi yapıldıktan sonra emeği geçenlere ve Kuzgun Köyü’nün tanıtımına katkısı bulunanlara plaket verilmesi ile toplantı sona erdi. Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal’a plaketini Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başkan Mustafa Ramazan’a plaketini TİRDEF Başkanı Haldun Domaç, Eski Başkan Ali Kamat’a plaketini TİRDEF Genel Sekreteri Recep Karakoç verdi.