Basketbol Kadınlar'da şampiyonluk belli oluyor

Basketbol kadınlar liginde play-off karşılaşmasının son maçında daha önce Euroleague'de bir araya gelmiş iki takım Galatasray ve Fenerbahçe karşılacak.

Bu karşılaşma çok büyük önem taşıyor. Bunun nedeni en başta bir şampiyonluk maçı olması, ikinci nedeni bir derbi olması ve üçüncü nedeni ise Fenerbahçe'nin Euroleague kupasını Galatasaray'a kaptırmış olması. Bu nedenler doğrultusunda bu maçın maksimum bir heyacan içerisinde seyir edileceği düşünülüyor. Play off karşılaşmasında Galatasaray'ın ilk iki maçı alıp, diğer iki maçı kaybetmesi nedeniyle şampiyonluk maçı oynanacak. Bu maç Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşecek ve saat 20.00'da başlayacak.

Kulüpler arasında yapılmış olan bir anlaşma nedeniyle yarınki maçta Fenerbahçe Kadın Basketbol kulübünun taraftarları salonda yer alamayacak. Galatasaray bu sene hem euroleague kupasını hem de Türkiye Lig kupasını alarak çifte bayram yaşamak istiyor. Fenerbahçe ise Galatasaray'a kaptırdığı Euroleague sonucunda bu kupayı alarak bir nevi kendini teselli edecek. Kupada bir diğer ilginç ayrıntı ise her iki takımın bu sezon 11'inci kez karşılaşması ve yine her iki takımın 11 şampiyonluğunun bulunması.

Basketbol her maç olmasını istediğimiz yalnızca büyük derbilerde gerçekleşen bilet tükenme olayı bu maçta gerçekleşti. Abdi İpekçi Spor Salonununda oynanacak maç için 9 bin 960 biletin tamamının tükendiği ve bu nedenle maç günü bilet satışının olmayacağı dile getirildi. Ayrıca maç içerisinde kombinesi bulunan taraftarları kattığımzıda maçı izleyecek sayı 11 bin 470 kişi oluyor. Son kez hatırlatmak gerekise maç 05.05.2014 tarihinde ve saat 20:00'da başlayacak.