Çatı Aday Devlet Bahçeli mi olacak?

CHP ve MHP çatı aday arayışı içersinde...

Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turu öncesi aday çıkartma çalışmaları sürüyor. İlk defa halkın oyları ile seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kulisler hareketleniyor.

Ak Parti'de en güçlü aday olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görülürken, plase Abdullah Gül olarak duryor.

CHP ve MHP'de ise gündem çatı aday. Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli bu konuda büyük gayret gösteriyor. Partli liderleri ve STK temsilcileri ile görüşmeleri hızlandırdı. Hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de çatı aday konusunda teklif götürüldüğü iddia ediliyor. Ama Abdullah Gül'ün bunu kabul etmediği ifade ediliyor.

Devlet Bahçeli'nin bu gayreti adını ön plana çıkartıyor. Henüz üzerinde uzlaşıya varılmış bir isim yok. Daha doğrusu isimler üzerinde uzlaşılamıyor.  CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması beklenmezken; MHP'de Devlet Bahçeli'nin adı yakında aday olarak konuşulmaya başlanacak gibi.

Daha doğrusu muhalefet partileri çatı aday konusunda, MHP lideri Devlet Bahçeli üzerinde çok rahat uzlaşı sağlayabilir gibi görülüyor... Devlet Bahçeli'nin devletçi duruşu ve ciddiyeti kendisini ön plana çıkatıyor.

Haber - Analiz: Ali Şükrü Kara