CHP Meclis Grubundan Açıklama

Gophaber'de 02.06.2014 tarihinde "Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda ilginç bir borçlanma yetki isteği gündeme geldi. Ve CHP'lilerin sessiz kaldığı bir ortamda yetki isteği oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Perşembe günü meclis oturumunda tekrar görüşülmesi bekleniyor." Şeklinde bir haber yayınlandı.

Haberin bu kısmında CHP meclis üyeleri ile geçen bölüm için CHP grubunun gönderdiği açıklama ise şöyle oldu:

"Bu haberde eksik ve yanlış bilgilendirmeler nedeniyle CHP Meclis grubu kamuoyu nezdinde zor durumda kalmış,yanlış anlaşılabilecek yorumların oluşmasına neden olmuştur.Konunun aslı yazınızda bahsettiğiniz gibi değildir.CHP grubu sessiz kalmamıştır.Meclis gündemine gelmeden dahi komisyon toplantılarında red oyu kullanmıştır.

Olayın aslı ve gelişmeler şöyledir.

1.Her ayın ilk pazartesi günü olağan meclis toplantılarında Belediye Başkanlığı tarafından getirilen teklifler komisyonlara havale edilir. Ertesi gün komisyonlarda değerlendirilen teklifler ilk Perşembe günü meclis gündemine gelir,tartışılır ve karara bağlanır.

2.02.06.2014 tarihli belediye meclis toplantısında 3 sıra nolu 1746 sayılı gündem maddesinde belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmesi teklif edilmektedir. Prosedür gereği bu teklif Perşembe günü yapılacak meclis toplantısında görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilmiştir.

3.Yazınızda teklifin Plan Bütçe komisyonuna havale edildiği yazılmaktadır. Oysa bu eksik bilgidir.Ayrıca Hukuk komisyonuna da havale edilmiştir.

4.03.06.2014 tarihli Hukuk ve Plan Bütçe komisyonları toplantılarında CHP Meclis üyeleri Ahmet Gürbüz ve Cengiz Aydoğdu ayrışık oy kullanmış ve gerekçesini de yazılı olarak beyan etmişlerdir.

5.Süreç tamamlanmadan yapmış olduğunuz bu haber eksik bilgiye dayanmakta ve buna bağlı yorumunuz CHP meclis üyelerinin olası bir yanlışa sessiz kaldığı izlenimi vermektedir ki bu da doğru değildir.

6.İlgili gündem maddesi 05.06.2014 tarihli meclis toplantısında gündeme gelmiş ve CHP meclis grubu bu teklife oybirliği ile red oyu vermiştir. Bu arada CHP meclis üyelerinin Gaziosmanpaşa halkının zararına olacak kararlara imza atmayacağınıda kamuoyuna saygıyla bildiririz. 05.06.2014"