Ak Parti'den Çanakkale Çıkartması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'nde ifatr programını İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde, binlerce İstanbul'lunun katılımıyla gerçekleştirildi.


Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında, 1915 yılının ilk Ramazan günü olan 12 Temmuz’da düzenlenen programda, Şehitler Abidesi’nin etrafında kurulan sofralarda, şehitlerimizin savaşta yediği buğday çorbası, arpa ekmeği, tahin ve su ile oruçlar açıldı.


Türkiye’nin ve dünyanın (Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırım, Lübnan, Suriye, Irak, Filistin) çeşitli yerlerinden gelen Çanakkale kahramanlarımızın torunlarının ağırlandığı iftara programına; Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanı Av.Şahin PİRDAL ve teşkilatı olarak 2 (iki) otobüs ile 96 kişi ile katılım sağladı.


Programda ilk olarak dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Çanakkale Savaşı kahramanlarının torunlarının selamlama konuşmaları gerçekleşti. 
Sonrasında; AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Şehit torunlarımızın, bu masa etrafında bir araya getirilebilmiş olması, önemli bir çabanın sonucudur. Bunun için Başakşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel bir gelenek diye düşünüyorum. Yapılanın doğru olduğuna, sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Dualarımızı ümmet için, Müslümanlar için, bugünler de özellikle Filistin için yapalım. Duaların ötesinde bir gayretimiz olamıyor maalesef. İnşallah o ‘büyük Türkiye’ hayalini gerçekleştirdiğimizde, duanın ötesinde fiili gayretlerimiz de şüphesiz olacaktır. Bütün mazlumlar ve mağdurlar için. Bugün bunu biriktirmenin, bunu depolamanın ve büyük Türkiye’yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

İftar yemeği sonrasında ;Program, Çanakkale’de şehit olan askerlerimiz için yapılan dua ve topluca kılınan akşam namazının ardından sona erdi.