Ak Parti Delege Seçimlerini Yaptı.

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, ilçe merkezinde oy kullanmak için gelen misafirlerini ağırladı.

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı,  ilçe merkezinde kongre öncesi delege seçimlerini yaptı. Gaziosmanpaşa’nın 16 mahallesi adına ilçe merkezi toplantı salonunda sandıklar kuruldu. Sabah 10.00 sıralarında başlayan oy kullanma işlemleri, akşam 16.00’a kadar devam edecek.

Oy kullanma işlemleri ilçe başkan yardımcıları ve il yöneticilerinin gözetiminde yapılıyor. 100 bin civarında üyesi bulunan ilçe teşkilatı, daha önce yaptığı duyuru neticesinde üyeler periyodik olarak oy kullanmaya geliyor.

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, delege seçimleri ilgili olarak Gophaber’e yaptığı açıklamada “Ak Parti büyük bir aile. Bu aile bugün ilçe kongresi seçimleri dolayısı ile ilçe delege seçimlerini yapıyor. İlçe delegesi olarak 400 isim belirlenecek. Gaziosmanpaşalı olan İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşcu,  Milletvekilimiz Sayın Şirin Ünal, eski milletvekili ve belediye başkanlarımız, belediye başkanlarımız gibi doğal delegelerimiz olacak. Yine üç kademe, ana kademe, gençlik kademesi ve kadın kollarının yönetimleri delege olacak. Bu kategoriler delege sayımızın hemen hemen yarısını oluşturmakta. Kalan isimlerle birlikte oluşturulan liste üyelerimizin onayına sunuldu. Üyelerimiz burada demokratik olarak listeye kendileri isim ilave edebilir, listede olan bir ismi değiştirebilir. Biz bunlara da dikkat edeceğiz. Yazılan isimler seçilme rakamına ulaşırsa delege olacaklardır” dedi.

Kongre süreci ile ilgili konuşan Başkan Pirdal, “Delege seçimlerimiz bittikten sonra, 23 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında ilçe kongremiz olacak. Bu tarihi partimizin yetkili kurulları verecek. Daha sonra ilçe yönetimi için başvurular olacak. Yine mülakatlarımız olacak. Parti teşkilatımız yönetimlerde yüzde otuz yenileme yapmayı öneriyor. Ayrıca ilçenin demografik yapısına dikkat edilerek; ana kademe ve ikinci kademede yüzde otuz kadın, 35 yaş altı yüzde otuz gençlik kotası olmak zorunda. Partimizin ve tüzüğümüzün öngördüğü şartlar doğrultusunda yine güçlü bir yönetim kadrosu oluşturarak Gaziosmanpaşa’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.