Eyüp Sultan’da Aşure Dağıtıldı...

Eyüp Sultan Camii önünde Cuma namazı sonrası yapılan aşure dağıtımına, trafik kazasında yakın akrabalarından birini kaybettiğinden memleketi Giresun’a giden Başkan Remzi Aydın katılamadı. Dağıtımı, Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer yaptı.

Başkan Yardımcısı Koçer, aşure dağıtım programında yaptığı konuşmada, "Muharrem ayının herkese, ülkemize, İslam alemine, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşure, bu toprakların en tatlı ortak değeri, kültürümüzün güzel bir sembolü… Onu yaşatmak ve gelecek nesillere de yansıtmak amacıyla Belediyemiz Muharrem ayında aşure dağıtım programı düzenledi. Bugün hem Eyüp Sultan Meydanı’nda hem de bazı mahallelerimizde Eyüplülere ikram ediyoruz. “ dedi.

Eyüp’te Eyüp Sultan Meydanı dışında, Rami Yeni Mahalle Tantavizade Camii, Alibeyköy Merkez Camii, Akşemsettin Veysel Karani Camii , Kemerburgaz Merkez Camii, Göktürk Merkez Camii önünde olmak üzere  toplam 15 bin aşure dağıtımı yapıldı. Eyüplüler aşure dağıtımına büyük ilgi gösterdiler.