Ak Parti Eyüp'te Süleyman Aykaç ile devam dedi.

Ak Parti Eyüp Kongresi'nde iki liste yarıştı.

Kongreye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem, Mehmet Muş, AB Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri Bület Turan, Sevim Savaşer, Türkan Dağoğlu, Şirin Ünal, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda partili ve misafirler katıldı.

Kongrede geçmiş yıl faaliyet raporları okundu. Geçmiş bütçesinde gider kalemleri toplamının 975 Bin TL olduğu ifade edildi. Yapılan protokol konuşmalarından sonra seçimlere geçildi. Seçimlerde Süleyman Aykaç ve Orhan Kavalcı'nın başkanlık adaylığında iki ayrı liste yarıştı. Listeler divana verilip okunduğunda ise Orhan Kavalcı'nın listesinde önemli sayıda istifalar yaşandı.

Heyecandan yoksun geçen kongrede en büyük alkışı İBB Başkanı Kadir Topbaş aldı. Salondaki düzen eksikliğinden dolayı medya mensupları rahat çalışma ortamı bulamadı. Oturduğu yerden kongreyi takip etmek isteyen medya mensupları, önlerinde oluşan kalabalıktan dolayı kongreyi rahat takip edemedi. Seçim sandıklarının kurulacağı yer önceden planlanmamış olduğundan, uzun süre sandıklar için yer arandı.

Kongrede delegelerin oy kullanmasından sonra yapılan sayımda Süleyman Aykaç 317 oy aldı.  Orhan Kavalcı ise 31 oy alırken; 5 oy geçersiz çıktı.

İşte Süleyman Aykaç'ın listesinde yer alan isimler:

Orhan Kavalcı'nın listesinde yer alan isimler: