CHP'ye Polis baskını yok!

CHP Gaziosmanpaşa ilçenin önünden polis geçti.

Gaziosmanpaşa Ordu Caddesi'nde, CHP ilçe binasının karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden kalma bir afişi var. Bu afişe henüz belli olmayan kişilerce Ak Parti'nin dört eski bakanının gözleri bantlı fotoğrafları projektör benzeri bir cihazla gece yansıtıldı.  Bu yansıtmayı CHP ilçe örgütünün yaptığı iddia edildi.

Dolayısı ile bazı haber kanallarında CHP milletvekillerinin bu olay nedeniyle ilçeye geldiği ve ilçe binasına baskın yapıldığı iddia edildi.

Gophaber olarak konuyla ilgili aldığımız ihbar sonrası saat 20:00 sıralarında CHP ilçe binasının önüne gittik. Burada resmi polis aracı yoktu. Sadece bir tanesi ana caddeden geçti.  Belki sivil polisler vardır, olayla ilgili görüntü almış olabilirler. Daha sonra hukuki olarak soruşturma yürütülebilir.

Fakat, Gophaber'in orada olduğu süreçte polisin binaya girmeye çalıştığı yönünde bir bilgi ve emareye rastlayamadık. Ve  çeşitli yayın organlarında da duvardaki silüyetten başka olay yeri fotoğrafı yok. Ne polislerin baskın görüntüsü ne videosu. Bizde de yok.

Bir vukuat anında resmi veya sivil polisin olay yerine gitmesi kadar doğal bir şey yok. Ama bunu baskın diye haberleştirmek doğru değil.

Haber - Analiz : Ali Şükrü KARA