Özel Çocukların Vuslat Yolculuğu...

Konya’da manevi ve tarihi mekanları gezen, kar topu oynayan gençler, akşam saatlerinde ise kendileri için tahsis edilen otobüste halay çektiler, horon oynadılar. Down sendromlu gençler ömür boyu unutamayacakları bir gün geçirdiklerini söylerek Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ettiler.

KAR TOPU OYNADILAR
Eyüp Belediyesi bünyesinde bulunan Şeker Hayat Atölyesi öğrencisi down sendromlu gençler, beraberlerindeki aileleri ve öğretmenleri ile birlikte Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Konya’ya geldiler. Hızlı trende de kendilerine çeşitli ikramlar yapıldı. Konya’ya gelindiğinde ise tren garında kendilerini bekleyen, Eyüp Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Şehitlik Müzesi ve Mevlana Müzesi’nin bulunduğu bölgeye geçtiler. İlk olarak dolaştıkları Şehitlik Müzesi’nde, Çanakkale Savaşı, Çanakkale Savaşı sırasında Konya’da köy hayatı, İstiklal Harbi sırasında Konya’da köy hayatı, İstiklal Harbi Kocatepe Cephesi ve savaş sonrası Konya’da köy hayatının anlatıldığı minyatür maketleri gördüler. Müze çıkışında ise bazı gençler aileleriyle kar topu oynadılar.

MANEVİ MEKANLARI ZİYARET ETTİLER
Gezide daha sonra Konya’nın manevi kalbi Hz. Mevlana’nın Müzesi’ne geçildi. Müzeyi ziyaret sırasında gençler, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte dualar ederek namaz kıldılar. Müzede bulunan Peygamber Efendimiz’e (S.A.V.) ait Şakal-ı Şerif’i, el yazması Kur’an-ı Kerimleri, Mevlana Hazretleri’ne ait kıyafetleri  de gördüler. Bu arada, Konya’da geçirdikleri günü ölümsüz kılmak için bol bol fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmediler.

Yapılan alışverişin ve yenilen meşhur etli ekmeğin ardından ise, Mevlana Hazretleri’nin kendisinden “Beden bakımından ondan uzağız amma cansız bedensiz ikimiz de bir nuruz; İster O’nu gör ister beni. Ey arayan kişi ben O’yum, O da ben” diyerek bahsettiği Şems-i Tebrizi Hazretleri’nin türbesinin de bulunduğu Şems-i Tebrizi Camii’ne geçildi. Burada da yine dualar edilerek namazlar kılındı.

Konya’nın içerisinde yapılan panaromik gezi sırasında ise bazı gençler çalan müzik eşliğinde halay çektiler horon oynadılar. Ardından dönüş yolculuğu başladı.

Dönüş yolculuğu sırasında gençlerin aileleri Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ederek “Bize böyle bir imkan tanıdığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hem biz hem çocuklarımız için büyük bir moral kaynağı oldu bu gezi” dediler.

Mutlulukları gözlerinden okunan gençler ise Konya’ya gerçekleştirdikleri ziyaret için “Belediye Başkanımız Remzi Aydın bize ömür boyu unutamayacağımız bir gün yaşattı. Çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.