İsmail Yamak: Demokrat Parti demokrasinin temel taşıdır.

İsmail Yamak Gophaber’e verdiği röportajda Demokrat Parti’yi anlattı…

Demokrat Parti’nin Türk siyasi hayatındaki yeri konusunda konuşan Başkan Yamak “Demokrat Parti bu ülkede demokrasinin temel taşıdır. Türk siyasi hayatında çok partili döneme geçişte öncü rolü oynamıştır. Demokrat Parti ile başlayan süreç, Adalet Partisi ile devam etmiştir.

Bu ülkede gerçek anlamda ilk halk iktidarı Demokrat Parti ile gerçekleşmiştir. Bu uğurda Adnan Menderes gibi şehit lider ve başbakanlarımızda vardır. Darbelerin gölgesinde Sayın Süleyman Demirel yıllarca bu millete hizmet etmiştir.

Demokrat misyonumuzun devamında Anavatan Partisi, Sayın Turgut Özal’da çıtayı daha yukarı taşımıştır. Ülkeye çağ atlatan bir isim olarak hafızalarda yer etmiştir.

Bugün ise Adalet ve Kalkınma Partisi, adının başındaki başında ki  ‘Adalet’ kelimesini Adalet Parti’mizden alarak yoluna devam etmek istediği görülmektedir. AKP’nin son yıllarda Demokrat Parti misyonunu üstlenmeye çalıştığı gözlenmektedir. Şehit liderimizi yıllarca Demokrat Partililer anarken, bugünlerde AKP’lilerin de anmaya başlaması bunun göstergesidir.

Fakat Demokrat Parti baba ocağıdır. Anavatan Partisi bugün Demokrat Parti ile bütünleşti. Yarın AKP’li bazı arkadaşlarda baba ocağına dönecektir. Ama partimiz burada seçici olup, temiz kalanlarla yol alacaktır.”

Demokrat Parti misyonunun bu ülkeye kazandırdıkları hakkında konuşan Başkan Yamak, “Demokrat Parti bu ülkeye çok şeyler kazandırdı. Örnek olarak; 978 Km Demiryolu, 10.770 Fabrika, 17.013 ilkokul, 6.160 ortaokul, 1.843 lise, 569 İmam Hatip, 54.767 KM karayolu, 450 baraj, 32.131 cami, 2 boğaz köprüsü,  BM ve Nato üyelikleri gibi binlerce irili ufaklı hizmeti Demokrat Parti bu ülkeye kazandırmıştır.”

Genel seçimlerle ilgili konuşan Başkan Yamak, “Demokrat Parti bugün dimdik ayaktadır. 7 Haziran Genel Seçimleri’nde 81 ilde 550 milletvekili adayımızı çıkarttık. Gaziosmanpaşa İstanbul 2. Bölge SKM merkezi oldu. Geçmişte partimize oy veren ve bu misyona inanan insanları Demokrat Parti’ye oy vermeye davet ediyorum.

Demokrat Parti aldığı oy oranı ile ölçülemeyecek bir partidir. Türkiye’nin Demokrat Parti’ye dün olduğu gibi bugünde ihtiyacı vardır. Tüm halkımızı Demokrat Parti’de birleşmeye, bütünleşmeye davet ediyorum.”

İsmail Yamak ile editörümüz Ali Şükrü Kara konuştu...

İlçe Başkanı olduktan sonraki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yamak, “İlçe Başkanı olarak atandıktan sonra 200’ün üzerinde eski yöneticimizi aradım. Hatırlarını sordum. Çok duygulandılar. Hala sıcak bir ilgi görüyorum. Ziyaretimize gelenler oldu. Telefonla tebrik için arayanlar oldu. İlerleyen günlerde eski, yeni tüm üyelerimizle bir araya gelmeye çalışacağız.”

İsmail Yamak Kimdir?

İsmail Yamak 1979 Gaziosmanpaşa doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Ailesinden emanet aldığı DP-AP ruhu ile siyasete 1997 yılında DP ve AP’nin devamı olan DYP Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı.  2003 yılında DYP ilçe yönetim kurulu üyeliğine getirildi. 2006 yılında DYP ilçe başkan yardımcılığı görevine getirildi. Mayı 2015’ten itibaren DP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Bir çok sosyal sorumluluk projeleri  ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 2008 yılında Giresun Eynesil Aralık Köyü Derneği kurucu Başkanlığı’nı yaptı.  2012 yılında Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi Genel Sekreterliği görevine getirildi, halen devam etmektedir. 2013 yılında Yıldıztabyaspor Kulübü başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Evli, İngilizce bilen, üç çocuk babasıdır.