Engellilerden Bowling Şenliği...

Engelliler Doyasıya Eğlendiler, Eğlendirdiler… 

Bilindiği üzere 10-16 Mayıs Dünya genelinde Engelliler Haftası olarak kutlanmakta. Hafta dolayısı ile ülke genelinde ve okullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Gaziosmanpaşa Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu’nda farklı bir etkinlik ortaya koyuldu. Engelliler Haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikte, özel eğitimde öğrenim gören çocuklar şiirler okudular, koro halinde şarkılar söylediler, oyun havası eşliğinde oyun oynadılar. Kendileri sahnede oynarken, izleyicileri de oturdukları yerde oynattılar. 

Etkin çerçevesinde yine kısa bir Bowling Turnuvası düzenlendi. Gerçek Bowling topu ve kukaları ile sahnede turnuva düzenleyen engelliler doyasıya eğlendi. Atışların çoğunda tam isabet sağlayan engellilerden bazıları ise kukaların tamamını devirdiler. 

Öğrenci velileri, okul öğrencileri ve bazı öğretmenlerin izlediği etkinlikte bir konuşma yapan Okul Müdürü Bülent Biber, engellilerin eğitimlerinin ve yaşamlarının zorluğunun yanında eğlenmelerinin, mutlu olmalarının önemli olduğunu ifade etti. Biber ayrıca, engellilerin sosyalleşmesi amacıyla bu tip sosyal etkinliklerinde önemli olduğunu vurguladı. Müdür Biber, daha sonra çocuklara çikolata dağıtmayı ihmal etmedi.