GASİP'ten Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Gaziosmanpaşa Sivil İnsiyatif Platformu (GASİP), kamu kurum ve kuruluşları ziyaretlerinden sonra ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmaya başladı.

GASİP Üyeleri Kerem Akpınar, Abdullah Yılmaz ve Mehmet Hayta, editörmüz Ali Şükrü Kara'ya konuştular. Platform üyeleri ilçedeki kentsel dönüşüm ile ilgili olarak şu açıklamada bulundular:

“Ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilçemizde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalar ülkemiz için olduğu gibi, özellikle Gaziosmanpaşa içinde çok  önemlidir. Çünkü Gaziosmanpaşa gecekondudan şehirleşmeye çalışan bir ilçedir. Nüfusu yaklaşık olarak Beşyüzbin’dir.

Geçmişte yapılan plansız yapılaşmadan dolayı, istenildiği gibi ne yeşil alan, ne çocuk parkı, ne sosyal tesis veya spor alanları bulunmamaktadır. Ayrıca otopark başlı başına bir sıkıntıdır. İlçemizin yüzölçümü belli olup, bunu genişletmek mümkün değildir. O zaman, bu alan üzerinde en iyi şekilde nasıl faydalanabiliriz. Mutlaka eksik ve hatalı yönleri olabilir. Bunları bir masa etrafında oturup konuşarak, bu fırsatı değerlendirip bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak için herkes elini taşın altına koymalıdır. Kentsel dönüşüm kesinlikle bir rant kapısına dönüştürülmemelidir. Bu konuda STK’lar elinden geleni yapmaldıır.

Ülkemizin daha önce yaşadığı acı bir tecrübe 1999 depremi vardır. Bölgemiz deprem kuşağında olduğundan her an depremin geleceğini bilerek tedbirlerimizi ona göre almalıyız.”