Başkan Aydın’ın Yaptığı Ebru Beğeni Kazandı

Sergide Başkan Remzi Aydın’ın yaptığı ebru büyük beğeni kazandı.

Başkan Remzi Aydın geçtiğimiz hafta,  belediye binası fuaye alanında, Eyüp Halk Eğitim Merkezi’nin sergisini açmıştı. Sergide kuş tüyü, palmiye dalı ve ağaç yaprakları üzerine yapılan resimler ilgi çekmişti. Ayrıca kursiyerlerin yaptıkları birbirinden güzel el işleri sergiyi dolaşanlar tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Fuaye alanındaki serginin yoğun ilgi görmesi üzerine, sergi daha kapsamlı olarak EKSM büyük salonda yeniden açıldı. Buradaki açılışı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve Eyüp Halk Eğitim müdürü Özgür Devrim Çelenk ile birlikte kurdele keserek yaptı.

BAŞKAN AYDIN’IN EBRU DENEMESİ

Açılışın ardından sergi alanını gezen Başkan Aydın ebru yapılan bölüme geldiğinde bir ebru denemesi yaptı. Başkan Aydın’ın ilk denemesi olan lale desenli ebru, serginin düzenlendiği salonda bulunanların beğenisini kazandı.

Açılışın ardından ise Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı folklor gösterisi, saz konseri ve dövüş sanatları gösterisi yapıldı.

Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Atölyesi’ndeki down sendromlu gençlerin çalışmalarının da yeraldığı sergide makine nakışı, erbu, hat, resim, üç boyutlu resim, el işleri, iğne oyaları, sedef işlemeler, kuaförlük, kına ile el boyama, seramik, mobilya, giyim, takı gibi çalışmalar sergileniyor.