Fedai Karakol'dan teröre tepki açıklaması

BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

"Bölücü terör örgütü PKK, Türk milletini bir kez daha can evinden vurmuştur.  20 Temmuz’dan bu tarafa bir yanda polislerimiz, diğer yanda Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmuşlardır. 

Dağlıca saldırısının detayları hakkında doyurucu, soru işaretlerini giderici resmi bir açıklama yapılamasa da, şehit sayımızın korkunç seviyelerde olduğu anlaşılmaktadır. 

Nitekim medya vasıtasıyla sızdırılan haberler kahredici boyuttadır.

Artık sabır ve sinirlerin tahammül eşiklerinden, hazmetme sınırlarından taştığı da iyi bilinmelidir.

Bırakın Güvenlik Kurulu'nu toplayıp; ''Geniş çapta operasyon başlatıldı.'' ''Terörü lanetliyoruz.'' , ''HDP'yi kınıyoruz.'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez.'', ''Bıçak kemiğe dayandı.'' söylemlerini.

Yıllardır bu söylemlerle milleti avuttunuz ve uyuttunuz.

Çözüm süreci ile tekrar palazlanan terör örgütüne karşı sağlam iradeyle mücadele edilmeyecekse, operasyon için önce PKK'nın saldırması beklenecekse;

Şehitler de ölür, vatan da bölünür.

Buradan muhalefet partilerine vede iktidar partisine seslenmek istiyorum: Geliniz siyasi hesapları bir kenara koyalım, Türkiye'nin milli birliğine, demokrasisine sahip çıkalım. Ortak idealler etrafında toplanalım.

Kardeş kavgası  çıkarmak isteyenlere karşı en büyük güvencemiz sizin koca yüreklerinizdir. Bütün bu mihraklara karşı kardeşliği pekiştirmek için omuz omuza veremelim. O bölge insanın tamamını terörist görmek ve onlara karşı böyle bir davranış içinde bulunmak tam da PKK’nın istediği bir şey. Onun için asla bunu yapmayalım.

Unutulmamalıdır  ki biz Kürdü, Türkü ile Lazı Çerkezi ile alevisi sünnisi ile bir bedenin çeşitli organları gibiyiz bu organları bir birinden ayırmaya kimsenin gücü yetmez artık sözün bittiği yerlere gelmek üzereyiz her kes aklını başına alsın.

 Tüm emniyet mensublarına ve silahlı kuvvetlerimize yapılan hain saldırıları kendimize yapılmış sayıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle,  başta Dağlıca’daki ve Iğdır’daki hain saldırıları lanetliyorum,  tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Başımız sağolsun, vatan sağolsun… "