Stajyer ehliyet öncesi son gün ama...

Stajer ehliyet öncesi kontenjanlar doldu...

Stajer durumuna düşmeden ehliyet alabilmek için 1-10 Eylül 2015 kayıt döneminde başvurmak gerekiyor. Ama 10 Eylül olamadan sürücü kurslarının kontenjanları doldu, kayıt alamıyorlar.

Fakat bu tarihte başvurmakta yetmiyor. Ardından 10 Ekim'de yapılacak sınavdan ve direksiyon sınavlarından geçmek gerekiyor. 10 Ekim'de sınavdan ve direksiyon sınavlarından geçemezseniz, 12 Aralık'taki sınava ve direksiyon sınavlarına kalıyorsunuz. Bu durumda sınavları geçseniz de stajyer ehliyet almak durumundasınız...

Bundan sonraki başvuru tarihi 1 Kasım ve sınav tarihi 12 Aralık. Bu tarihe kalan sürücü adayları stajyer ehliyet alacaklar.

Stajyer ehliyet döneminde, 3 defa kırmızı ışık ihlali, 100 ceza puanından 75 ceza puanını doldurması, alkollü olarak araç kullanması, hız limitlerinin üç kez ihlal etmesi gibi durumlarda ehliyeti iptal edilecek. Böylelikle ehliyeti iptal olanlar tekrardan sürücü kurslarına gidip kayıt yaptırarak, direksiyon ve teori eğitimlerini aldıktan sonra tekrardan o 2 yıllık stajyer ehliyet süreci başlayacak. Staj dönemini başarı ile bitiren adaylar asıl belgelerini tekrar gidip trafik tescil bürolarından alabilecekler.

Beşyüzevler bölgesinde faaliyet yürüten Yıldız Sürücü Kursu sahibi Mehmet Çaylak, "Stajyer demek yanında birisinin gözetimi altında araç kullanmak demek değil. Aldığı stajyer belgesi ile normal sürücüler gibi araç kullanabilir. Bu uygulama kurallı araç kullanmayı yaygınlaştırma adına faydalıdır. Zira normal ehliyeti olanlar dahi bir yıl içinde 100 ceza puanını geçtikleri takdirde ehliyetlerine 2 ay el konuluyor. Tekrardan bir dizi eğitime tabi tutuluyor, ardından ehliyetine tekrardan sahip olabiliyor." Şeklinde konuştu.