Sultangazi’de Kurban Bayramı Coşkusu

Kurban kesim yerlerinde vatandaşlar sıralarını beklerken, değişik noktalara kurulan çorba çeşmelerinden sıcak çorbalarını yudumladı. Bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını söyledi.

Yardımlaşma ve dostluk duygularının yeniden yeşerdiği Kurban Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultangazi’de de coşkuyla kutlandı. Bayram namazının ardından Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne İstanbul’un dört yanından vatandaşlar akın etti. Sabahın erken saatlerinde kurban satış ve kesim merkezine gelen İstanbullular, bayramın vecibelerini yerine getirmenin huzurunu yaşadı.

KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİ
Sultangazi Belediyesi, bu yıl da İstanbul’un en büyük kurban satış ve kesim merkezini hizmete sundu. Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim merkezini oluşturdu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde satışa çıkarıldı. 240 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 580 kurban satış çadırı, 100 kurban kesim çadırı ve 20 hizmet çadırı kuruldu.
Kurban Bayramı'nın ilk gününde Sultangazi Belediyesi Kurban Satış-Kesim Merkezi'nde yaklaşık 3 bin büyükbaş hayvan kesimi yapıldı. Kurban kesim alanına, otomatik kesim konteyner ve çadırları konuldu, beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.

“EKİPLERİMİZ BAYRAM SÜRESİNCE GÖREV YAPACAK”
Bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Başkan Altunay, “İstanbulluların gerek kurban satış yeri ve gerekse kurban kesim yeri konusunda en rahat şekilde hizmet alması için gerekli bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. İlgili bütün ekiplerimiz, kesintisiz hizmet vermek maksadıyla bayram süresince 24 saat görev yapacaklar” dedi.

EV ZİYARETLERİ
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, günün ilerleyen saatlerinde ise ev ziyaretlerinde bulundu. İhtiyaç sahiplerine erzak ve et dağıtımı yaptı. Ailelerin bayramlarını kutlayan Başkan Altunay “Kurban Bayramı coşkusunu tüm ilçe halkıyla ortak yaşıyoruz. Bu özel günlerde yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.