Eyüp’te Hamsi Festivali Yapıldı

Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısında ilk kez düzenlediği Hamsi Festivalin’de 10 bin kişiye hamsi ikramında bulundu. Hamsinin tadına bakmak isteyen binlerce vatandaş, saatler öncesinden sıraya girerek metrelerce kuyruk oluşturdu. Festivalde, hamsinin tadına bakan vatandaşlar, horon ve kemençe eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı.

Renkli görüntülere sahne olan festivale Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birlikte vatandaşa hamsi dağıttılar
Cuma Namazı sonrası Haliç kıyısında düzenlenen festivale katılan Bakan Binali Yıldırım, vatandaşlarla birlikte hamsi sırasına girdi. Bakan Yıldırım, “Hamsi festivalindeyiz. Mübarek Cuma günü vazifemizi eda ettik. Burada festivalde vatandaşla beraberiz. Sıraya gireceğiz. Bize torpil yok” dedi. Sonrasında vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, Başkan Remzi Aydın’la birlikte standın başına geçerek herkese hamsi ikramında bulundu.

Festivallerimize devam edeceğiz
Başkan Remzi Aydın, “Yağmurlu bir havada bereketi yaşıyoruz. Hem Cuma günü bereketini yaşıyoruz. Namazlarımızı eda ettik. Manevi beslenmemizi gerçekleştirdik. Şimdi maddi beslenmemizi sağlıyoruz. Amaç birlik beraberlik, sevgi , coşku, heyecan. İlk kez mini festival havasında bir festival yapıyoruz. İnşallah bu etkinliklerimizi daha da güzel bir şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Hamsinin kokusunu duydum
Hamsi festivalini çok beğenen vatandaşlardan birkaçı şöyle konuştu:
Zeynep Noyan,
“Karadenizliyim, hamsinin kokusunu duydum, geldim. Ben de evde hamsinin her çeşidini yaparım. Pilavını, ekşilisini, yumurtalısını, kızartmasını…”
Ahmet Sağır,
“Hamsi çok güzel. Bizim kanımız canımız zaten hamsi. Hamsi olmadan yaşamayız. Eşim evde yapıyor ama burada açık havada daha güzel oluyor.”
Ayşe Duman ise,
“Karadenizliyim. Her hafta sonu evde hamsi yaparız. Karadenizli olmaktan da ayrıca gurur duyuyorum. Çok seviyoruz hamsiyi. Yağmur çamur demedim geldim.”