M.Akif’in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması

M. Akif Ersoy’un şiirlerini seslendiren öğrenciler, performanslarıyla göz doldurdu. Lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde yapılacak anma programında verilecek. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,”Milli şairimiz M. Akif’in  kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi her zaman bizlere ışık tutacaktır” dedi.

Sultangazi Gençlik Meclisi, İstiklal Marşımızın yazarı ve Milli Şairimiz M. Akif Ersoy’un vefatının 79. yıldönümünde güzel şiir okuma yarışması düzenledi. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonlarında düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Recep Taşkın ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yarışmaya giren bütün öğrencilerin gönüllerde birinci olduklarını söyledi. Öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerini desteklerini belirten Başkan Altunay,  şunları söyledi:

“Sultangazi Belediyesi olarak yeni eğitim mekanları ve uzman öğretmenlerimizle; öğrencilerimize eğitim konusunda desteklerimizi sürdürüyoruz. SEDA projesiyle ücretsiz takviye kursları düzenleyerek öğrencilerimizin üniversite ve TEOG sınavlarına hazırlanmalarını sağlıyoruz. Sultangazi Şehir  Ormanları’nda  yaptığımız açık hava spor alanlarında ise voleyboldan basketbola, tenisten at binmeye kadar bir çok spor etkinlikleriyle gençlerimizi buluşturduk. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde ise 50 bin kitap gençlerimizi bekliyor.”

Konuşmasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğine de değinen Başkan Altunay, Akif’in  kalemiyle yazmaktan ziyade kalbiyle yazan bir şair olduğunu kaydetti. Başkan Altunay, “Merhum Akif’in  kişiliği; ruh dünyası, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman bizlere ışık tutacaktır” dedi.

Yarışmada 15 lise öğrencisi M. Akif Ersoy’un şiirlerini seslendirdi. Yarışmada birinciliği M. Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ali Çınar alırken: ikinci Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Ramazan Saraç, üçüncü ise Habibler Anadolu Lisesi öğrencisi Ensar Taha Bilici oldu.  Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde yapılacak anma programında verilecek.