İşçi Çalıştırana Her Türlü Desteği Veriyoruz

Meslekte Birlik Grubu Temsilciliğince her ayın ilk Salı günü yapılan kahvaltılı toplantısına mali müşavirler ve İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ve Bayrampaşa İŞKUR Müdürü Kemal Yıldız katılarak iş ve çalışma hayatında meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi teatisinde bulundular.

Kahvaltı sonrası konuşan İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun “biz işçi çalıştırmak isteyen işverenlere her türlü kolaylığı gösteriyoruz. İsterlerse işyerinde isterlerse kurumumuzda ve diğer kurumlarda eğittiğimiz işçi adayları için her türlü desteği veriyoruz. İşbaşında eğitim adını verdiğimiz proje ile altı ay boyunca işyerinde eğittiğimiz çalışana günlük 50 TL harçlık veriyoruz. Bu da asgari ücretin netine tekabül ediyor. Bu kişinin genel sağlık sigortasını ve iş ve meslek sigortasını da biz ödediğimiz için işyerine hiçbir maliyeti olmuyor. Bu programdan ikinci defa faydalanmak isteyen işveren için tek isteğimiz eğitim verilen işçilerden en az %20’sinin en az iki ay çalıştırılmasıdır. Altı ay boyunca işbaşında eğitim desteği için tek şartımız, temizlik işçiliği, çaycılık ve hamaliye işi olmamasıdır. Bu altı ay sonunda işverenle iş ilişkisi doğmadığı için de dilerlerse çalıştırırlar dilerlerse çalıştırmazlar. Çalıştırırlarsa en az 30 ay doğacak SGK işveren payı da tarafımızdan ödenmeye devam edecektir” dedi. Coşkun daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Toplantı sonunda İSMMMD Yönetim Kurulu üyesi Bülent Çetinkaya toplantıya katılan mali müşavirlere ve konuşmacılara teşekkür ederek, günün anısına İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ve Bayrampaşa İŞKUR Müdürü Kemal Yıldız’a birer plaket verdi. Çetinkaya ayrıca İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği genel kurulunun 16 Ocak Cumartesi günü Feshane Kültür merkezinde yapılacağını hatırlatarak tüm meslektaşlarını genel kurula davet etti.