Gençler özgür bir Anayasa istedi

Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde toplumun her kesiminden görüş alındığı belirtildi. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, bugüne kadar 426’sı kurumsal görüş olmak üzere milyonlarca kişinin nasıl bir Anayasa istediğine dair çalışma yapıldığını söyledi.

Şentop, “Herkes, özellikle gençler darbenin izlerinin olmadığı özgürlükçü bir Anayasa talep ediyor” dedi. AK Parti’nin öncülüğünde süren yeni Anayasa çalışmaları hızla devam ediyor. Meclis başkanı İsmail Kahraman’ın 4 siyasi partiye gönderdiği mektuplara verilecek yanıtın ardından süreç hızla farklı bir kulvara girecek. 34 yıldır tartışılan yeni Anayasa ile ilgili ilk kez bu kadar somut adım atıldığını kaydeden Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin dört bir yanından destek bulduklarını vurguladı. Şentop, “Herkes, özellikle gençler darbenin izlerinin olmadığı özgürlükçü bir Anayasa talep ediyor” dedi. Yeni Anayasa çalışmalarının somut temellerinin 2012 yılında atıldığını anımsatan Şentop, “Yeni Anayasaya dair toplumun taleplerini öğrenmek amacıyla 165 üniversite, 78 il barosu, 60 siyasi parti, 18 belediye birliği, 17 kamu kurumu ve meslek kuruluşu, 7 yüksek mahkeme, 7 kamu görevlileri sendikaları üst kuruluşu, 6 muhtarlar birliği derneği,
4 iş ve işveren sendikası, 14 bin 538 dernek, 4 binden fazla vakıf ve 102 dernek dahil olmak üzere 426 kurumsal görüş alındı” dedi.

66 bin kişinin görüşü alındı
Şentop, “Gençler yeni Anayasa ile ilgili çok hevesli. Darbenin izlerinin tamamen silindiği çağdaş ve demokratik bir Anayasa istediklerini bildirdiler. E-mailler ve posta yoluyla birçok vatandaşımız bize görüş bildirdi. Web sayfası üzerinden birçok kesim katkı sundu. Anayasa konusunda 66 bin kişinin görüşlerini aldık. e-posta adresine bin 872 kişi görüşlerini bildirdi” dedi.

Emine DÖNMEZ-BUGÜN GAZETESİ