Sultangazi'de Buz Pateni Keyfi Başladı

Atatürk Bulvarı üzerinde açılan buz pistinden faydalanmak isteyen Sultangazililerin 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirmesi yeterli oluyor. Hokey maçı gösterisinin yer aldığı açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “7 yaşın üzerindeki herkesin bu sporu hobi olarak yapmalarını istiyoruz” dedi..  

Sultangazi Belediyesi, kış sporlarına olan ilgiyi arttırmak amacıyla buz pistini hizmete açtı. Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Pistin açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, sporun önemine dikkat çekti. Sultangazili gençlerin buz pistinde profesyonel olmalarını istediklerine belirten Başkan Altunay, “Buz pisti çocukların vücut dengesini sağlarken; ayak kaslarını güçlendiriyor. Pistte kaymak konsantrasyon gerektirdiğinden dikkat dağınıklığını da önlüyor. Şimdi duvarlara tutunarak kayan çocuklarımızın üç ayın sonunda hokey maçı oynayacak düzeye geleceklerini aileleriyle birlikte göreceğiz. 7 yaşın üzerindeki herkesin bu sporu hobi olarak yapmalarını istiyoruz” dedi.

“GENÇLERİMİZİN ETKİNLİKLERE KATILMASINI İSTİYORUZ”
Önümüzdeki yıl buz pistini daha büyük yapacaklarını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:

 “Buz pateni pistinden faydalanmak isteyenler, 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirerek kayıt yaptırabilecek. Geçtiğimiz yıllarda 10 bin Sultangazilinin faydalandığı pisti, sabah 10’dan akşam 10’a kadar açık tutacağız. Sultangazililerin yazın da kışın da çeşitli kültürel ve spor etkinliklerine katılmasını istiyoruz. Yaz aylarında Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda İzci Kampı, Kültür Gezileri, Enes Gençlik Kampı, yüzme kursu ve daha birçok etkinlikle gençlerimizin aktivitelere katılımını sağlıyoruz.”   

Açılış töreninde İstanbul Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi Hokey Kulübü gösteri maçı sundu. Maçının ardından Sultangazili öğrenciler, buz pistinde kaymanın keyfini yaşadı.

BUZ PİSTİ
800 metrekare çadır alanı içinde 450 metrekare alanda kurulan buz pistinde ayrıca 25 metre uzunluğunda kayma rampası da bulunuyor. 4 uzman eğiticinin görevli olduğu kayma rampasında kayak botu ile kayılabiliyor.  Haftanın 7 günü saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veren buz pistinde paten yapmak isteyenlerin patenleri Sultangazi Belediyesi tarafından karşılanırken,  eldivenleriyle gelmeleri isteniyor. Pist, 19 Nisan Salı gününe kadar Sultangazililer için hizmet verecek.