Alibeyköy'de tünelin ucu görüldü.

Beşiktaş Kabataş'tan başlayan hat, Kağıthane'den Alibeyköy'e gelecek.

Alibeyköy'deki duraktan sonra Saya Yokuşu'nun orada Yeşilpınar adı ile bir durak konuluyor. Buradan sonra Veysel Karani Cami'nin önüne bir durak geliyor. Bu durak, Yeşilpınar, Karadolap, Akşemsettin, İmar Blokları bölgeleirne hizmet edecek.

Akşemsettin ve Yeşilpınar'da Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden metro çalışmasının girişi aşağıda Alibeyköy'de görülüyor. Alibeyköy Stadı'nın hemen üst tarafında evlerin altından dağın altına giren tünel, Yeşilpınar ve Akşemsettin'in ortasından Atatürk Bulvarı'ndan devam ediyor.

Burdan devam eden Metro, Gaziosmanpaşa Kazımkarabekir, Mevlana ve Eyüp Akşemsettin Mahallerinin keşitiği noktaya bir durak konuluyor. Bu durak Kazımkarabekir, Mevlana, Akşemsettin ve Yeşilpınar'a hizmet edecek.

Devam eden Metro, aşağıda Kazımkabekir çıkşı, Karayolları Mahalle girişi, köprüyü geçince bir durak daha konuluyor. Bu durak Kazımkarabekir, Mevlana, Karayolları ve Avrupa TEM Konutları'na hizmet edecek.

Buradan sonra Küçükköy ve Karayolları Elma Bahçesi Mevkii'nde bir durak konuluyor. Bu durak Karayolları, Barbaros, Yeni Mahalle, Karadeniz ve Karayolları'na hizmet edecek. Burdan Karadeniz Mahallesi'nde diğer Tramvay ile kesiştikten sonra, Tekstilkent'ten Mahmutbey'e uzanıyor.