Gaziosmanpaşa’da Tüketici Hakları Semineri

Gaziosmanpaşa Belediyesi, tüketici hakları konusunda bugüne kadar pek çok vatandaşa verdiği danışmanlık hizmetleri ve desteğiyle öne çıkıyor. Tüketici Hakları alanında aldığı ödüllerle de bilinen Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir Tüketici Hakları Semineri düzenledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki Tüketici Hakları ve İstihdam Masası tarafından düzenlenen seminere İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ayça Akkayan Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldı.


Seminerde, özellikle bankaların kredi dosya masrafı, hesap işletim ücreti, kredi kartı dosya masrafı gibi konulara değinildi. Yard. Doç. Dr. Yıldırım, vatandaşların kendi hakları konusunda yeterince bilinçli olmadıklarını belirterek, geçmiş kanunlara göre oldukça etkili bir yasa olarak öne çıkan ‘6502 numaralı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un daha iyi ve geniş kesimleri ele alacak şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti. Yard. Doç. Dr. Yıldırım,  seminer sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.