Abdi İpekçi Kavşağı'nda çiçekler açtı

Gaziosmanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, ilçeyi daha güzel hale getirmek için çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.

İlçe genelindeki ana arter ve caddeler sürdürülebilirlik amaçlanarak tasarlanmış renk ve dokularıyla göze hoş görünen bitkisel ve yapısal materyaller kullanılarak halkımızın kullanımına sunuldu. Hamam Caddesi'nin tasarımında baharın müjdecisi olan çiçekli ağaçlardan süs armudu kullanıldı. Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan Abdi İpekçi Kavşağı da ilçemiz ziyaretçilerine sıcak bir ‘hoşgeldiniz’ demek için yeniden tasarlandı. Tasarımda piramit görselliğiyle ve kırmızı meyveleriyle dikkat çeken ilex ağaçları kullanıldı ve bu ağaçlara uyumlu bir şekilde çevresine taflan ve alev çalıları konumlandırıldı. 

En çok kullanılan ana arterlerden biri olan Çukurçeşme Caddesi’nin tasarımında ise manolya ağacı ve bu ağaçlara uyumlu bir şekilde konumlandırılan nandina çalıları kullanıldı. Orta refüjde LED ışıklandırma yapılarak hava karardığında ayrı bir görsellik oluşması sağlandı.