On Binlerce Eyüplü Yenikapı'ya Aktı

Eyüp Sultan'dan da on binlerce vatandaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'la birlikte vapur ve teknelerle Yenikapı'ya gitti.

15 Temmuz darbe girişiminden bu güne meydanları boş bırakmayarak vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan vatandaşlar, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne akın ederek, tarihe imza attı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne Cumhurbaşkanı Başkomutan Recrep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve gaziler ile 5 milyona yakın vatandaş katıldı.

DEV EKRANLAR KURULDU
İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen miting için milyonlarca vatandaş öğle saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Miting Alanı’na ulaştı. Demokrasi ve Şehitler Mitingine gösterilen yoğun katılımdan dolayı, binlerce vatandaş da alana giremedi. İstanbul’da alana giremeyip geri dönen vatandaşlar için belediyeler tarafından meydanlarda dev ekran kuruldu. Eyüp Belediyesi, Haliç’ten feribotlarla alana giremeyip geri dönen Eyüplüler için de Eyüp Sultan Meydanı’nda mitingi canlı verdi.

Vatandaşların ellerindeki Türk bayrakları ile alanı tamamen doldurdukları miting, Türkiye tarihinin en büyük mitingi oldu. Tarihi mitingin yayını için 80 ilde ve birçok ülkede de ekranlar kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile GenelKurmay Başkanı Akar “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” katılımcılarına hitaben yaptığı konuşmalarda Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ile birlik, beraberlik ve dayanışma konusuna vurgu yaptı.