Ali Kuşçu Uzay Evi'nin Başarısı

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlayan Eyüp Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi, verdiği sertifikalı uzay bilimi eğitimleri ile Suriyeli ünlü Kozmonot Muhammed Faris eğitmenliğinde çocuklara ve gençlere eğitim vermeye devam ediyor.

Kendi enerjisini kendisi üreten Yeşil Bina’da Eyüplü çocukların astronomiyi ve uzay teknolojilerini tanımalarını sağlayan, ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusunda bilgiler edinebildikleri Ali Kuşçu Uzay Evi’nde çocuklar astronot kıyafetlerini giyerek ilk uzay maceralarına çıkıyor.

Ali Kuşçu Uzay Evi'nde çocuklara Kozmonot Muhammed Faris ve diğer uzman eğitmenler tarafından çocuklar ve gençlerle Büyük Patlama (Big Bang), Güneş Sistemi, Karanlık Madde, Karanlık Enerji, Kara Delik konularını içeren bir video eşliğinde interaktif ders yapılıyor. Gökyüzündeki cisimlerin büyüklüklerini karşılaştıran bir görselle bu büyüklükler arası farklar etkili bir şekilde öğrencilere gösterilerek, çift yıldız sistemleri hakkında konuşuluyor. Çocuklara ve gençlere Uluslararası Uzay İstasyonu’nda astronotların günlük yaşantılarını nasıl yaşadıklarını içeren oldukça ilgi çekici ve eğlenceli bir videonun da izletildiği uzay evinde, sunum sonunda Usturlap yapma etkinliği gerçekleştiriliyor.

GÖZLEMEVİ VE BİLİM PARKI KURULACAK
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın öncülüğünde 2014 yılında açılan Ali Kuşçu Uzay Evi, açıldığı günden bugüne toplamda 17 bin 511 öğrenciye eğitim verdi. Ayrıca Alibeyköy Osmanlı Park içerisinde bulunan Ali Kuşçu Uzay Evi'nin bahçesi etkinlik alanı içerisine dönüştürülerek öncelikli olarak Planetaryum, daha sonraki dönemde de Gözlemevi ve Bilim Parkı kurulması planlanıyor.

DÜNYA BASININDA YER ALDI
Mimari yapısı ve verdiği uzay bilimi eğitimleriyle Türkiye'de dikkat çeken Ali Kuşçu Uzay Evi sonrasında gittikçe artan bir hızla Çin, Hollanda, Fransa gibi dünya televizyon kanalları ve çeşitli yayın organlarının da ilgisini çekmiş ve haber değeri yüksek bir mekan haline gelmiştir.