Gaziosmanpaşa’da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin konferansa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Usta’nın selamlama konuşmasıyla başlayan konferansta, AK Parti Çankırı Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Muhammet Emin Akbaşoğlu, Parlamenter Sistem ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi arasındaki farkları vurgularken, dünyadaki uygulamalardan da örnekler verdi. Mevcut Parlamenter Sistem ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Akbaşoğlu, Türkiye’de rejimin cumhuriyet olduğunu yapılan değişikliğin ise sadece hükümet etme sistemi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin, mevcut durumda yetkili ama sorumsuz durumda bulunan cumhurbaşkanının her türlü eylem ve işini yargı ve meclis denetimine açtığını belirten Akbaşoğlu, her 5 yıl da bir halka hesap verileceğini ifade etti. Dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Akbaşoğlu, yaptığı detaylı konuşmayla Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermiş oldu.