Siirtliler Gaziosmanpaşa’da Buluştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’da yaşayan Siirtlileri ‘Siirtliler buluşuyor’ gecesinde ağırladı.

Geceye Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü ile çok sayıda Siirtli katıldı. Programda bir konuşma yapan Başkan Usta, “Siirtli hemşehrilerimizle burada bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu gece Türkiye’deki kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin pekiştiği bir gecedir. İnşallah 16 Nisan’daki referandumda ‘Evet’ oylarıyla bu birliğimiz daha pekişecek.” dedi.

 “Herkes taraf olmuş. Çünkü küresel bir mesele bu” diyen Sancak şöyle konuştu: “Bu referandumda dünyanın kaderi belirlenecek, Türkiye’nin değil. Çünkü Türkiye’nin kaderi şu anda dünyanın kaderinin mihenk taşıdır. Türkiye, yüzyıl sonra kilit bir noktaya gelmiştir ve Türkiye’nin nasıl yönetileceği, dünyanın da geleceğini belirleyecektir. Onun için Amerika’sı, İngiltere’si, Almanya’sı, Hollanda’sı, İsviçre’si, Avusturya’sı mitinglerimize müdahale etmektedirler.”

Sancak, “Evet” oranının yüzde 65 ve üstünde olacağına dikkati çekerek, “Bu millet, en büyük bayramlarından birini yaşayacak. Bu ülke bu muhabereyi geçerse, 2023 hedeflerimiz yolunda çok hızlı yol alacak. Bizi çelmelemeye çalışan Batı da, bunlar bükemediği eli öperler. 16’sında ‘evet’ çıksın, bu yabancı devletlerin hepsi sıraya girecekler. Bu ülkeye yatırım yapmak, bu ülkenin Cumhurbaşkanından özür dilemek ve bu ülkeyle beraber olmak için sıraya gireceklerdir” ifadesini kullandı.