Kastamonu’dan İstanbul’a Kardeş Okul Ziyareti

Kastamonu Daday Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit  ÇATAL , Okul Müdürlüğünü  yaptığı Zeytinburnu  M. İhsan Mermerci  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kardeş okul projesi  kapsamında, Okul Müdürlüğünü Ahmet GÜVEN’in yaptığı  Kastamonu  Daday Selalmaz  YİBO ‘dan 25 öğrenci ile İstanbul’da 9-10-11 Mayıs 2017 olmak üzere  üç  günlük  gezi  organizasyonu gerçekleştirdiler.

Daday’dan İstanbul’a  gelen öğrencilere ilk gün okulda kısa bir dinlenme molası, tanışma faslıyla birlikte okul tanıtımı ve yemek ikramı yapıldı.  Ardından öğrenciler   Miniatürk’ü gezdiler. Öğrencilerde, yol yorgunu da olsalar,  Miniatürk ‘teki  tarihsel  dokuyu  gezerken yaşadıkları mutluluk  ve sevinç gözlemleniyordu. 

Akşam da Dernek Başkanlığını Hikmet ŞAHİN’in yaptığı Kastamonu Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde konuk  edildiler. Burada  güzel  bir sohbet ortamında öğrencilere yemek ikramında bulunuldu. Her öğrenciye satranç takımı hediye edildi. Bazı  öğrencilerimiz akrabaları ile görüşmelerinin mutluluğunu yaşadılar.

Buradan Okulda dinlenmeye çekilen öğrencilere ikinci gün Sultanahmet, Ayasofya , Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Arkeoloji Müzesi gezdirildi. Öğrencilerin ulaşımı ve İstanbul’daki seyahatlerinin sağlanmasında destek olan Ak Parti Eyüp  İlçe Başkanı  Süleyman AYKAÇ  ve  Eyüp Belediye Başkanı Remzi  AYDIN’ın katılımı ile Eyüp Belediyesi  Sosyal Tesisleri  Ensar  Konağında öğle yemeği  ikramında bulunuldu. İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı  kardeş okul projesinin eğitimde birlik ve beraberliği pekiştirmedeki  önemini vurgulayan  kısa konuşmaları ile öğrencilere hitap ettiler.

Etkinliğe Ak Parti  Eyüp Meclis üyesi Dadaylı Hüseyin SEVİM’de  katılarak hemşehrileri  ile birlik olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.  Buradaki  koordineyi de  Gaziosmanpaşa Kasder Başkan Yardımcısı Dadaylı İsmail SELALMAZ  yaptı.  

Eyüp Sultan ziyareti sonrasında akşam Zeytinburnu Belediyesi  bünyesinde sinemaya görülen öğrenciler, mutlu bir şekilde  güzel bir uyku çekmek  için M.İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüş yaptılar.

Üçüncü günde ise, güne Panorama 1453 Müzesini gezerek başlayan öğrenciler, boğaz turu, Eminönü’nde balık ekmek ikramı ve Harbiye Askeri Müzesi ziyareti ile güne devam ettiler. Harbiye askeri müzesindeki muhteşem Mehter Konseri ile gezi programı tamamlandı ve öğrenciler  Daday Selalmaz’a dönmek üzere yola çıktılar.