MHP EYT Mağdurları İçin Kanun Teklifi Verdi.

MHP Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar İçin Kanun Teklifi Verdi.

 

9 Eylül 1999 tarihine kadar 25 yıllık hizmet süresi ve prim gününü dolduran yaşı beklemeden emekli olabiliyordu. Fakat bu tarihten önce işe girmesine rağmen, milyonlarca vatandaş çıkan bir kanunla emeklilik haklarını kaybettiler. Prim günü ve hizmet yılını doldursa bile yaşı beklemeye başladılar.

 

Emeklilikte yaşa takılan mağdurlar olarak bilinen grup yıllardır, erken emeklilik istemediklerini, ellerinden alınan haklarını geri istediklerini ifade ediyorlar.

 

MHP Grup Başkan Vekili ve  Manisa Milletvekili Erkan Akçay, mağdurlarla ilgili olarak kanun teklifi verdi. 

AKÇAY’ın verdiği kanun teklifinde 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olan erkeklerle ilgili olarak;  25 yıldan beri sigortalı olup en az 5000 gün prim ödeyen erkek sigortalılara yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı verilmesi, 55 yaşını doldurmuş olan erkek sigortalıların ise en az 5000 gün prim ödemiş olması veya 15 yıldan beri sigortalı olup en az 3600 gün prim ödemiş olma şartı ile emekli edilmesi isteniyor.

 

AKÇAY’ın kadınlar ile ilgili olarak verdiği kanun teklifinde; 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olan kadınlar, 20 yıl sigortalı olup en az 5000 gün prim ödemesi sonucunda emekli olması, 50 yaşını doldurmuş olan kadın sigortalıların için ise en az 5000 gün prim ödemiş olması veya 15 yıldan beri sigortalı olup 3600 gün prim ödemesi sonucunda emekli olması isteniyor.

 

EYT  mağdurları olarak bilinen milyonlarca vatandaş, sorunlarının artık çözülmesini bekliyor. Hükümetin bir çok konuya kaynak bulduğunu, bir tek kendilerine çözüm üretmediğini ifade ediyorlar. Hükümetin hakları ellerinden alınmış emekçisine, işçisine sahip çıkması isteniyor.

 

MHP'nin  kanun teklifi 17 Kasım 2017 tarihinde mecliste görüşülecek. Bu teklife CHP ve Ak Parti'ninde Evet vermesi halinde büyük bir haksızlık ortadan kalkmış olacak. Çünkü büyük bir mağdur kitle var.