Ak Parti’nin EYT Mağduru Milletle İmtihanı

Ak Parti EYT Mağdurlarının Sorununu Yıllardır Çözmüyor.

 

Bilindiği üzere, 9 Eylül 1999 tarihine kadar 25 yıllık hizmet süresi ve prim gününü dolduran yaşı beklemeden emekli olabiliyordu. 1999 yılında çıkan yasa ile bu tarihten önce işe giren milyonlarca vatandaş, prim gün ve yılını doldurmasına rağmen çıkan bir kanunla emeklilik haklarını kaybettiler.  Prim günü ve hizmet yılını doldursa bile yaşı beklemeye başladılar.

 

Sorunları ile ilgili olarak yıllardır mücadele veren EYT Mağdurları, yine yıllarca tek başına iktidar bulunan Ak Parti tarafından mağdur edilmeye devam edildi.  Ak Parti kanadı sorunun çözümünün bütçeye yük olacağı ifade ederken,  bütçeye olmadık yüklerin yüklendiği de görüldü.  EYT’liler söylendiği gibi bütçeye o kadar yük olmuyor.

 

Her zaman milleten yana tavır koyan, milleti dinleyen, millete göre siyasetini düzenleyen Ak Parti, milletin bu sorunu yıllardır çözmüyor.

 

Şimdi yeni bir kanun teklifi var. Ak Parti’nin milletle sınavı burada başlıyor.  Ak Parti milletvekilleri, milletle olan bu sınavı geçebilecekler mi? Yoksa geçemeyecekler mi?

 

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’nın sorunun çözümü için verdiği kanun teklifi 17 Kasım 2017 tarihinde bütçe görüşmelerinde, mecliste görüşülecek.  Burada MHP’nin önerisine CHP’nin de Evet vereceği biliniyor.  Fakat her iki partinin hatta HDP’nin vekilleri de dahil olmak üzere sayı yetmiyor.

 

Ak Parti milletvekillerinin burada vereceği karar önemli. Bu teklife evet derlerse sorun büyük oranda çözülmüş oluyor.  Hayır derlerse sorunu yine çözümsüzlüğe iterek, milletle girdiği sınavda başarısız olacaklar.

 

Ak Parti bu tekliflere hayır demeye devam ederse, 2019 seçimleri öncesi yine büyük bir kitleyi mağdur etmeye devam ederek, karşılarına alacaklar. Ya da kendi teklifini oluşturarak sorunu çözecek.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA