Vecdet Öz: Çözüm Adalet Partisi

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, basın açıklamasında şunları ifade etti:

 

"70'li yılların başında dış güçler tarafından islam gömleği giydirilerek dokunulmaz kılınmış olan bazı ihanet örgütleri yıllarca Cemaat ve Tarikat adı altında örgütlenerek toplumu, siyaseti ve devleti ele geçirmişlerdir.

 

Dış güdümlü bu cemaat ve ataköy escort tarikatlar din adı altında ürettikleri Kur'an dışı yalanlarla yüce dinimizi tahrip etmekle kalmamış aynı zamanda toplumda İslam anlayışına ters haşhaşı bir ruhban sınıfı oluşturarak hurafelere dayalı yeni bir din icat etmişlerdir.

 

PKK terör örgütüyle de organik bağı olan bu haşhaşı ruhban yapılanmaları, AKP iktidarı döneminde, özellikle 2002-2014 yılları arasında altın çağını yaşamış ve bunlardan biri olan FETÖ, 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkeyi ele geçirecek bir güce eriştiğini ortaya koymuştur. AKP'nin arka bahçesi olmayı sürdüren diğer benzer yapılanmalar ise halen sırasını beklemektedir.

 

Şeytanın bile İslam gömleği giydiği bu coğrafyada bu milletin, haşhaşı örgütleri devlete ve meclise taşıyan istismarcı din taciri siyasete karşı daha dikkatli olması ve bir ucu dış güçler diğer ucu ise terör bağlantılı olan cemaat ve tarikatlardan kesinlikle uzak durması artık bir milli görev haline gelmiştir.

 

Yaşamın her alanını bir ahtapot gibi sararak ele geçirmiş olan bu yapının başta siyaset olmak üzere toplum ve devlet yapısı içinden tamamıyla temizlenmesi gereklidir. Bunun için samimi, milli ve yerli yeni bir siyasete her zamankinden çok ihtiyaç vardır.

 

Bu yeni siyasi yapı ise başından beri bu tehlikenin farkında olan "ADALET PARTİSİ" ve onun "MİLLİ" kadrosudur."