AL PLAKETİ VER BAŞKANLIĞI

Ak Parti Gaziosmanpaşa'da sürpriz gelişme...

 

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı hafta sonu piknikte bir araya geldi. Piknikte mahalle başkanlarına çalışmalarından dolayı birer plaket verildi.  İlçe Başkanı Serkan Acar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gayretli çalışmalarınızdan dolayı ve Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Mahalle Başkanı olmaları hasebiyle 3 Kademe Mahalle Başkanlarımıza plaketlerini takdim ettik." İfadelerini kullandı.

 

Pazar günü plaket alan mahalle başkanları Pazartesi günü görevden alınacağını öğrendi.

Plaket verilen piknikten dönüldükten sonra, ertesi gün mahalle başkanlarının bazı kriterlerden dolayı görevden alınacağı belirtildi. Yeni mahalle başkanları atanana kadar eski başkanlar görece devam ediyor. Kriterlere göre Gaziosmanpaşa'da sadece Yenidoğan Mahalle Başkanı görevden alınıyor. Serkan Acar döneminde atanan Karadeniz Mahalle Başkanı'da 50 yaş üstü dolayısı ile görevden alınancaklar arasında.

 

Mahalle başkanlarının görevden alınması ile ilgili kriterlerin genel merkez tarafından gönderildiği, diğer ilçelerde de benzer değişimlerin yaşandığı belirtiliyor.

 

Görevden alma kriterleri olarak belediyede çalışmak, 50 yaş üstü olmak, SGK'lı (işçi) olmak  gösteriliyor.  Yeni mahalle başkanlarının esnaf (Bağ-Kur'lu) olması isteniyor.