342 bin kontenjan boş kalmasına rağmen 91 bin öğrenci açıkta kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını hafta başında e-Okul üzerinden açıklamıştı. LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş olmasına rağmen 91 bin öğrenci açıkta kaldığı belirlendi.

 

Bu durumun oratya çıkmasından sonra Ölçme Değerlendirme Genel müdürü Bayram Çetin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı'nın görevden alındığı belirtiliyor.

 

Yerleştime dolayısı ile bazı okullara bildikleri kontenjanın iki katı öğrenci yerleştirildi. Bazı okullarda ise boş kontenjanlar ortaya çıktı. Özellikle İstanbul Fatih'te bir meslek lisesine yığma yapılırken,  diğer meslek lisesinde kontenjanlar boş kaldı.

 

2019'da tekli eğitime dönecektik, çiftli eğitime tekrar dönüyoruz.

İstanbul'da bazı Anadolu Liseleri'de fazla öğrenci almak durumunda kaldığından, ikili eğitime dönmek zorunda kaldı. 2019 yılında tüm okulların tekli eğitime dönmesi planlanırken, 2019 yılında okullar yeniden ikili eğitime dönme planları yapılıyor.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz döneminde 2019'da tekli eğitime geçme hedefi konularak bir çok okul tekli eğitime geçirilmişti.

 

Yeni Bakan Ziya Selçuk döneminde ise Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı açıklamada “Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz. Anadolu lisesi isteyen öğrenci, mutlaka Anadolu lisesine yerleşecek. Kontenjanlar artırılacak. Gerekirse ikili eğitime geçilecek” dedi.