KARAİSMAİLOĞLU İMAMOĞLU'NA KARŞI!

Ak Parti bu kez İBB seçimlerini kazanmak için aday arayışına devam ediyor. Bir süredir İstanbul için Murat Kurum'un adı geçerken, son günlerde Adil Karaismailoğlu'nun adı konuşulmaya başladı. Karaismailoğlu'na ittifak ortaklarınında yeşil ışık yaptığı konuşuluyor. Murat Kurum'ıun adı Ankara ile anılmaya başladı.

Neden Adil Karaismailoğlu?

Ekrem İmamoğlu Trabzonlu, Adil Karaismailoğlu'da Trabzonlu.  Birincisi ikisininde soy isimleri de OĞLU ile bitiyor. Yani oğlu olan seçimi kazanıyor. İkincisi Karadeniz oyları İmamoğlu'na kaçmasın isteniyor. Üçüncüsü İsmailoğlu İBB kökenli.  Dördüncüsü İsmailoğlu yeni bir yüz, kimseyle polemiği olmayan bir isim. Beşincisi Adil Karaismailoğlu adına fan hesapları açılmaya başlandı. Bir tanesi de bizim sosyal medya hesaplarımızı takibe almış durumda. 

Adil Karaismailoğlu kimdir?

1995'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde, 1998'de ise İETT Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2002 yılında İBB Trafik Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak, 16 Kasım 2009 tarihinde ise Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine, Temmuz 2016'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.

26 Nisan 2018’de İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelen Karaismailoğlu, 28 Haziran 2019’da görevinden istifa etti.

20 Eylül 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. 28 Mart 2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

9 Nisan 2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Trabzon Milletvekili Adayı oldu. 2023 Türkiye genel seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Trabzon milletvekili seçildi.