Karlıtepe Mahallesi Muhtar Adayı Derya Baş

Derya Baş Kimdir?
1980 İstanbul doğumluyum. Ailemiz aslen Edirne Enezli. Fakat doğma büyüme Gaziosmanpaşalıyım. 30 yıla yakındır ise Karlıtepe Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Mesleğim Laborant.
Karlıtepe'de bulunan Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda 3 yıl Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım. Mahalleyi yakından tanıyan bir kişiyim. Eşim de aynı mahallede esnaflık yapıyor ve mahallenin eskilerinden olan bir aileyiz.

Neden Muhtar Adayı Oldum?
Muhtar adaylığının nedeni ile ilgili konuşan Derya Baş, "Karlitepe Mahallesi çok güzel bir yer. Kaliteli bir yer. Mahalle sakinlerini tanıyorum, onların istek, duygu ve düşüncelerine öncü olabileceğimi düşünüyorum. Çok uzun süredir burada ikamet ettiğim için eksikleri, yapılması gerekenleri bire bir yaşadığım için, bunlara çözüm bulabileceğimi düşünüyorum.
Es, dost ve akrabalarımın verdikleri destek, bana duydukları güven, beni daha çok motive ediyor. Bu işi elimden gelenin çok daha iyisini yaparak başaracağıma inanıyorum." Dedi.

Adaylık Sonrası Aldığı Tepkiler Çok Güzel.
Adaylık açıklaması sonrası yaşadıklarını ifade eden Derya Baş, "Adaylığımı açıkladıktan sonra çevremden ve mahallemden aldığım tepkiler tepkiler çok güzel. Mahalle sakinlerim sokakta çaya, kahveye davet ediyorlar. Bu durum beni daha da motive ediyor." Dedi.

Mahallenin Durumunu Biliyorum.
Karlıtepe Mahallesi'nin mevcut durumu ile ilgili konuşan Derya Baş, "Mahallmizin mevcut durumu ve eksiklerinin tespiti yaptım. Seçildikten sonra daha güzel bir Karlıtepe için yetkili kurumlarla iletişime geçerek, eksiklikleri tamamlama yönünde çalışacağım. Mesela bu süreçte okuma yazma bilmeyen kadınlarımza denk geldim. Okuma yazma kursu açmamız gerekecek. Kütüphanemiz yok. Mahallemizde kadınlarımızın oturup, kendilerini geliştirecekleri alanlar gerekli. Karlıtepe'yi mahalle sakinlerimle birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz. Tüm Karlıtepeli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum" Dedi.