MHP Sürprize Hazırlanıyor.

MHP’den Dip Dalgası Geliyor…

Genel seçimlerin giderek yaklaştığı bugünlerde, son olarak MHP aday adayları başvurularını tamamladı. Sessiz bir şekilde yürüdüğü zannedilen yen süreç hiçte öyle görülmüyor.  Türkiye genelinde 2.500’ün üzerinde başvuru alan MHP, İstanbul 2. Bölgede 240 civarında bir başvuru aldı.

MHP neden ve nasıl yükseliyor?

MHP önümüzdeki genel seçimlerde sürprize hazırlanıyor. Son yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerde MHP’nin başka partilere giden oyları geri dönecek.  İstanbul’da yüzde 10’a yakın, Ankara’da yüzde 20’ye yakın oy artışı normal şartlarda zaten yaşayacak. Keza İzmir’de de MHP oylarında artış doğal olarak kaçınılmaz.

MHP son yerel seçimlerde yüzde 16 civarında oy aldı. İşte büyükşehirlerde kaçan oylar geri döndüğünde MHP’nin Türkiye ortalaması zaten yüzde 20’leri buluyor.

Örneğin Gaziosmanpaşa’da son yerel seçimde yüzde 5 civarında oy alan MHP’nin, şu anda yüzde 10’a oturmuş bir taban oyu ve yüzde 15’i zorlayan bir fotoğrafı bulunuyor.

MHP’ye teveccüh artıyor.

MHP’ye konjüktürel olarak özellikle Ak Parti tabanından kaçan seçmelerden oy topluyor. Çok az CHP tabanından oy geliyor. Ak Parti’den kaçan oyların toplandığı merkez MHP.  Çeşitli ortamlarda MHP’ye daha önce hiç oy vermemiş ve bu seçimde oy vereceğini söyleyen birçok kişiye rastlıyoruz.

Ak Parti’ye kızan, CHP’ye oy vermek istemeyen seçmen kitlesinin adresi MHP olmuş durumda!

Ak Parti kırdığı, üzdüğü seçmene ulaşıp, geri döndürmek durumunda!  CHP ise sadece solculardan oy alma hedefi ile değil, toplumun diğer kesimlerinden de oy alacak projelerle ortaya çıkmak durumunda.

MHP’nin yapması gereken

MHP’nin çok fazla bir şey yapmasına gerek yok. Elbette genel merkez bazı projeler açıklamalı. Ama seçim stratejisini sevgi ve kardeşlik üzerine kurmalı. İnsanların ayağına gitmeli, onlara dokunmalı. Cami cemaatini ihmal etmemeli, kadınları evlere sokmalı. MHP’nin sevgi ve kardeşlik içersinde ülkeyi yönetebileceğini ifade etmeli.  Sokaklarda bağırıp, çağırıp siyaset yapmaya kalkmamalı. Hele gece vakti. Bu insanları ürkütür. Aday adaylarını mahalle teşkilatlarına ve sokaklara göndererek seçim çalışmalarına sessizce başlamalı.

Bu arada haberiniz olsun MHP, Saadet Partisi ve BBP'den oluşan Kutsal İttifak her an kapıda...

Daha fazla ayrıntı ve detay için … 

Bizi partilerle angaja etmeyin. Dün gördüklerimizi yazdık, bugün gördüklerimizi yazıyoruz, yarın da gördüklerimizi yazacağız... Yazdıklarımızdan kendinize sorgulamanızı öneririz...

Haber - Yorum - Analiz : Ali Şükrü KARA