Sultangazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan eğitime destek

2010-1011 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasından itibaren öğrencilere hem nakdî hem de aynî yardımlarda bulunan SYDV’nin özellikle kız çocuklarının okullaştırılması çalışmaları dikkat çekiyor.

 

SYDV Müdürü Yeşim Garan, vakıf olarak ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. SYDV Müdürü Garan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, ilçemizde eğitim kalitesinin artması hususunda özel bir gayret gösteriyor. Biz de vakıf olarak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak maksadıyla özel bir çalışma yapıyoruz. Hassas bir çalışma ile belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere aynî ve nakdî yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

 

İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE

Yeşim Garan, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, ilkokuldan üniversiteye kadar yapılan eğitim yardımları konusunda ise şunları söyledi:

 

-         Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ile  Mayıs 2010’da başlatılan ‘’Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Hazırlık Kursu ‘’ kapsamında 2010-2011 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde 23 gencimiz Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’na yerleştirilmiştir.

-         “26.08.2010 tarihinden 25.10.2010 tarihine kadar, toplam 970 üniversite öğrencimize  kayıt harçları konusunda 325.025,00-TL’lik destek sağlanmıştır.

-         225 ilk ve orta öğretim öğrencisine 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı için burs imkanı sağlandı. Bu rakamın yüzde 70’i kız öğrencilerden oluşmaktadır.

-         1450 ilköğretim öğrencisine kırtasiye setli çanta yardımı yapıldı.

-         2500 ilköğretim öğrencisine kırtasiye seti, 6000 ilk ve orta öğretim öğrencisine, ayakkabı, mont, kazak, pantolon, etek gibi giysilerden oluşan aynî yardım yapıldı.”

 

EĞİTİME DESTEK SÜRECEK

SYDV Müdürü Yeşim Garan, Sultangazi Kaymakamlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak eğitime desteğin her zaman süreceğini, özellikle kız çocuklarının okullaştırılmasının ana hedefleri olduğunu kaydetti.